Universiadit ja opiskelijoiden MM-kisat

Universiadit ja opiskelijoiden MM-kilpailut ovat korkeakoulussa opiskelevien huippu-urheilijoiden omia kansainvälisiä arvokilpailuja. Niiden järjestämisoikeudet myöntää kansainvälinen opiskelijaurheiluliitto FISU (International University Sports Federation).

Universiadit on monilajitapahtuma, joka järjestetään kahden vuoden välein (parittomina vuosina) erikseen talvi- ja kesälajeissa. Universiadien välivuosina kilpaillaan opiskelijoiden maailmanmestaruuksista lajeissa, jotka eivät kuulu vakituisesti Universiadien ohjelmaan.

Universiadeihin ja opiskelijoiden MM-kilpailuihin voivat osallistua korkea-asteella eli yliopistoissa tai ammattikorkeakouluissa opiskelevat tai aikaisintaan kisoja edeltäneen kalenterivuoden aikana valmistuneet urheilijat, jotka ovat kisavuoden loppuessa (31.12.) iältään 18‒25 -vuotiaita.

Olympiakomitean huippu-urheiluyksikkö valitsee Suomen joukkueet universiadeihin ja opiskelijoiden MM-kilpailuihin lajiliittojen esitysten pohjalta.

Tutustu Universiadeihin ja opiskelijoiden MM-kilpailuihin tarkemmin Olympiakomitean sivuilla.

Opiskelijahuippu-urheilua koskevissa kysymyksissä voit olla yhteydessä Olympiakomitean opiskelijahuippu-urheilun erityisasiantuntija Jukka Tirriin:

jukka.tirri(a)olympiakomitea.fi
+358 44 7800 213