Uutisarkisto

Tältä sivulta löydät kootusti julkaistut uutiset, kannanotot, tiedotteet ja blogitekstit. Voit suodattaa näkymää alla olevien kategorioiden avulla. Voit myös etsiä tiettyyn teemaan liittyviä julkaisuja. Teemat on merkitty #-merkillä kunkin julkaisun yhteydessä.

 • Työryhmähaku: Tule mukaan miettimään OLL:n ja opiskelijaliikunnan tulevaisuutta!

  Julkaistu:

  OLL:n hallitus on päättänyt perustaa jäsenyystyöryhmän ja liikuntapoliittisen linjapaperin sparrausryhmän. Lue lisätiedot alta ja hae ryhmiin 12.3.2021 mennessä!

  Lue lisää artikkelista: Työryhmähaku: Tule mukaan miettimään OLL:n ja opiskelijaliikunnan tulevaisuutta!

 • SportUni liittyi OLL:n yhteistoimintajäseneksi

  Julkaistu:

  Tiistaina 9. helmikuuta jäseneksi hyväksytty SportUni on Opiskelijoiden Liikuntaliiton viides yhteistoimintajäsen. Se tarjoaa liikuntapalveluja Tampereen korkeakoulujen opiskelijoille ja henkilökunnalle. Tervetuloa mukaan, SportUni!

  Lue lisää artikkelista: SportUni liittyi OLL:n yhteistoimintajäseneksi

 • FISU Volunteer Leaders Academy -haku on käynnissä

  Julkaistu:

  Kansainvälinen opiskelijaurheilun kattojärjestö FISU hakee maaedustajia FISU Volunteer Leaders Academyyn kaudelle 2021–2022. Akatemian tarkoituksena on tarjota opiskelijoille kansainvälinen väylä kehittyä johtajina ja parantaa opiskelijaliikunnan mahdollisuuksia niin Suomessa kuin kansainvälisesti.

  Lue lisää artikkelista: FISU Volunteer Leaders Academy -haku on käynnissä

 • OLL: Liikkuva opiskelu ja liikunta on huomioitava koulutuspoliittisessa selonteossa

  Julkaistu:

  Annoimme viime viikolla lausunnon valtioneuvoston koulutuspoliittisesta selonteosta. Korostamme siinä opiskelijoiden fyysisen aktiivisuuden ja liikunta-asioiden edistämistä.

  Lue lisää artikkelista: OLL: Liikkuva opiskelu ja liikunta on huomioitava koulutuspoliittisessa selonteossa

 • Opiskelijat ja opettajat haluavat vähentää istumista ja lisätä liikettä opetukseen

  Julkaistu:

  Opiskelijoiden Liikuntaliitto (OLL) ja Yliopistojen opetusalan liitto YLL käyvät uudella videolla kamppailuun istumisen vähentämisen ja toiminnallinen opetuksen puolesta. Juili lähtee liikahtamalla -videolla tiivistetään, miten paikallaan olosta syntyvä “juili” kesytetään – eli miten opetukseen saadaan virkeyttä ja parempia tuloksia liikettä lisäämällä.

  Lue lisää artikkelista: Opiskelijat ja opettajat haluavat vähentää istumista ja lisätä liikettä opetukseen

 • Opiskelijoiden Liikuntaliiton hallitus jakoi vastuualueensa ja suuntaa kohti kuntavaaleja

  Julkaistu:

  Opiskelijoiden Liikuntaliiton (OLL) hallitus vuodelle 2021 on järjestäytynyt ja jakanut vastuualueet puheenjohtajiston kesken. Lisäksi hallitus päätti puheenjohtajiston kummiopiskelija- ja ylioppilaskunnista (lista alla).

  Lue lisää artikkelista: Opiskelijoiden Liikuntaliiton hallitus jakoi vastuualueensa ja suuntaa kohti kuntavaaleja

 • Korkeakouluopiskelijat ‒ helposti unohdettu käyttäjäryhmä

  Julkaistu:

  Usein puhutaan lasten ja nuorten liikunnasta ja heidän tasa-arvoisista harrastusmahdollisuuksistaan. Kuinka tietyt lajit ovat kalliita harrastaa, mutta kuinka liikunta on tärkeää kehityksen, sosiaalisten suhteiden ja jopa terveyden kannalta. Kun heidän asiansa on saatu jotenkin kuntoon, hypätään useampi kymmenen vuotta eteenpäin ja keskustellaan vanhusten liikuntamahdollisuuksista. Liikunta näytteleekin todella suurta osaa heidän terveytensä ja toimintakykynsä tukemisessa. Heille täytyy siis tarjota mahdollisuus turvalliseen kuntosaliharjoitteluun, lähellä olevat lenkkipolut ja kaupungin liikuntapalveluiden ohjatut eläkeläisryhmät.

  Lue lisää artikkelista: Korkeakouluopiskelijat ‒ helposti unohdettu käyttäjäryhmä

 • Ruotsinkielinen seminaari Liikkuva Korkeakoulusta 27.11.2020

  Julkaistu:

  Finlands Svenska Idrotts järjesti Liikkuva opiskelu -aiheisen seminaarin ruotsiksi 27.11.2020. Seminaariin osallistui Opiskelijoiden Liikuntaliiton puolesta vuoden 2020 varapuheenjohtaja Sanna-Maria Ahl. Hän piti siellä esityksen opettajien merkityksesta osana opiskelijoiden matalankynnyksen liikkumista.

  Lue lisää artikkelista: Ruotsinkielinen seminaari Liikkuva Korkeakoulusta 27.11.2020

 • Parkouria ja ultimatea korkeakouluihin!

  Julkaistu:

  Parkouria ja ultimatea opiskelijoille -hanke on omalta osaltansa tukemassa opiskelijoiden aktiivisuuden ja liikunnan lisäämistä lajien kautta. Hankkeen avulla pystymme tarjoamaan lajikokeiluja edullisesti korkeakouluihin hyödyntäen mahdollisuuksien mukaan oppilaitoksen omia tai lähialueen tiloja. Lajikokeiluja voidaan toteuttaa hyvin joustavasti osana esimerkiksi tapahtumia ja liikuntahetkiä. Lajikokeilut taipuvat myös liikuntakurssien muotoon!

  Lue lisää artikkelista: Parkouria ja ultimatea korkeakouluihin!

 • Julia Tuuri valittiin Opiskelijoiden Liikuntaliiton puheenjohtajaksi

  Julkaistu:

  Opiskelijoiden Liikuntaliiton (OLL) etäyhteyksin kokoontunut liittokokous valitsi liitolle tänään torstaina uuden hallituksen vuodelle 2021.

  Lue lisää artikkelista: Julia Tuuri valittiin Opiskelijoiden Liikuntaliiton puheenjohtajaksi

 • Opiskelijoiden Liikuntaliitto: Opiskelijaliikunta kaipaa koronan jälkeen rahaa, ei leikkauksia

  Julkaistu:

  Opiskelijoiden Liikuntaliiton (OLL) liittokokous edellyttää, että korkeakoulut turvaavat liikuntapalvelujen rahoituksen koronakriisin jälkeen. Liikuntapalvelut edistävät merkittävästi korkeakouluopiskelijoiden fyysistä ja sosiaalista hyvinvointia ja jaksamista. Pienissä budjeteissa jo pienillä leikkauksilla olisi suhteettoman suuri vaikutus.

  Lue lisää artikkelista: Opiskelijoiden Liikuntaliitto: Opiskelijaliikunta kaipaa koronan jälkeen rahaa, ei leikkauksia

 • Opiskelijoiden Liikuntaliiton ensimmäinen etäliittokokous pidetään 18.‒19.11.2020

  Julkaistu:

  Opiskelijoiden Liikuntaliiton (OLL) liittokokous pidetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa etäyhteyksien välityksellä. Liittokokouksessa 18.–19. marraskuuta korkeakouluopiskelijat linjaavat OLL:n tulevaa toimintaa ja valitsevat liiton puheenjohtajan ja hallituksen tulevalle vuodelle.

  Lue lisää artikkelista: Opiskelijoiden Liikuntaliiton ensimmäinen etäliittokokous pidetään 18.‒19.11.2020

 • Hei opiskelijaurheiluseura, seuratoiminnan kehittämistuki haettavissa!

  Julkaistu:

  Lue lisää artikkelista: Hei opiskelijaurheiluseura, seuratoiminnan kehittämistuki haettavissa!

 • Ehdokasesittelyssä Anna Salo

  Julkaistu:

  OLL:n hallitusehdokkaat esittäytyvät liiton nettisivuilla ja Instagram-tilillä. Uusi hallitus valitaan liittokokouksessa 18.–19.11.2020. Kolmantena esittelyssä on Anna Salo, joka on ehdolla hallituksen jäseneksi.

  Lue lisää artikkelista: Ehdokasesittelyssä Anna Salo

 • Ehdokasesittelyssä Okko Karvonen

  Julkaistu:

  OLL:n hallitusehdokkaat esittäytyvät liiton nettisivuilla ja Instagram-tilillä. Uusi hallitus valitaan liittokokouksessa 18.–19.11.2020. Toisena esittelyssä on Okko Karvonen, joka on ehdolla hallituksen jäseneksi.

  Lue lisää artikkelista: Ehdokasesittelyssä Okko Karvonen

 • Esitämme Harri Nurmea Allianssin hallitukseen

  Julkaistu:

  Opiskelijoiden Liikuntaliitto (OLL) esittää pitkäaikaista nuorisoalan toimijaa Harri Nurmea nuorisoalan kattojärjestön Allianssin hallitukseen. Nurmi toimi OLL:n varapuheenjohtajana vuonna 2019.

  Lue lisää artikkelista: Esitämme Harri Nurmea Allianssin hallitukseen

 • Saksaa liikkuen – esittelyssä pulpetiton kielten opetus

  Julkaistu:

  Yliopiston ranskan kielen opettaja ja Helsingin yliopiston opetusalan paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Suvi Kotkavuori kertoo blogissaan kollegansa Tia Patengen tarinan kohti liikunnalisempaa opetusta. Blogissa Suvi on haastatellut Tiaa, joka kertoo, miten hän on kokenut "pulpettitoman opetuksen" ja mitä se on opettanut hänelle. Blogissa käytetyt sitaatit ovat Tia Patengen.

  Lue lisää artikkelista: Saksaa liikkuen – esittelyssä pulpetiton kielten opetus

 • Muutoksia OLL:n jäsenistössä

  Julkaistu:

  Lapin yliopiston ylioppilaskunta - LYY ja Snellman-korkeakoulun ylioppilaskunta - SKY ovat tiedottaneet eroavansa Opiskelijoiden Liikuntaliitto OLL:sta. Suhtaudumme valitettaviin ilmoituksiin niiden vaatimalla vakavuudella.

  Lue lisää artikkelista: Muutoksia OLL:n jäsenistössä

 • Ehdokasesittelyssä Julia Tuuri

  Julkaistu:

  OLL:n hallitusehdokkaat esittäytyvät liiton nettisivuilla ja Instagram-tilillä. Uusi hallitus valitaan liittokokouksessa 18.–19.11.2020. Ensimmäisenä esittelyssä on puheenjohtajaehdokas Julia Tuuri.

  Lue lisää artikkelista: Ehdokasesittelyssä Julia Tuuri

 • Mistä me oikeastaan puhumme, kun puhumme yhdenvertaisuudesta liikunnassa?

  Julkaistu:

  Liikunnan epäkohtiin pystytään puuttumaan paremmin, kun yhdenvertaisuuteen liittyvät asiat opitaan ensin nimeämään ja tunnistamaan yhteisesti eri liikuntasektoreilla. Vasta yhteinen kieli varmistaa, että eri tahot ja toimijat voivat keskustella kehitystarpeista rakentavasti edistääkseen yhdessä yhdenvertaista liikuntakulttuuria. Paras paikka rakentaa yhdenvertaismpaa liikuntamaailmaa intersektionaalisen lähestymistavan avulla on korkeakoululiikuntapalvelut.

  Lue lisää artikkelista: Mistä me oikeastaan puhumme, kun puhumme yhdenvertaisuudesta liikunnassa?

 • COVID-19 pandemian vaikutukset korkeakoululiikuntaan

  Julkaistu:

  Valtion liikuntaneuvosto (VLN) teetti kevään lopulla selvityksen liikunta-alan tilanteesta. Selvityksestä unohtuivat kokonaan korkeakoulujen liikuntapalvelut. Opiskelijoiden liikuntaliitto laati VLN:n kyselylomakkeiden pohjalta oman kohdennetun kyselyn korkeakoululiikuntatoimijoille.

  Lue lisää artikkelista: COVID-19 pandemian vaikutukset korkeakoululiikuntaan

 • Kuntavaalit ja pyöräily - Hyvän opiskelu- ja työmatkapyöräilyn pyhä kolmiyhteisyys: pyörä, reitti ja lukko

  Julkaistu:

  OLL:n hallitus päätti kesäkuussa jäsenyhteisöjen lausuntojen pohjalta liiton 2021 kuntavaalitavoitteista. Ensimmäinen tavoite tai paremminkin ratkaisu kuuluu näin: Pyöräilyolosuhteita tulee kehittää ja kaupunkipyöräverkostoja kasvattaa – pyöräily on loistavaa hyötyliikuntaa kaikille asukkaille, myös opiskelijoille. Tässä blogikirjoituksessa käsittelen tätä kuntavaaliteemaa lähinnä oman satulatuntuman pohjalta.

  Lue lisää artikkelista: Kuntavaalit ja pyöräily - Hyvän opiskelu- ja työmatkapyöräilyn pyhä kolmiyhteisyys: pyörä, reitti ja lukko

 • Ehdolla OLL:n hallitukseen? Näin tuemme kampanjointia!

  Julkaistu:

  Tarjoamme liiton hallitukseen ehdolle asettuville kampanjointitukea sähköpostilistojen ja sosiaalisen median avulla.

  Lue lisää artikkelista: Ehdolla OLL:n hallitukseen? Näin tuemme kampanjointia!

 • Mikä muuttui OLL:n nettisivuilla?

  Julkaistu:

  Uudistimme nettisivumme ja kiinnitimme huomiota erityisesti niiden saavutettavuuteen. Mitä saavutettavuus tarkoittaa ja mikä sivuilla muuttui?

  Lue lisää artikkelista: Mikä muuttui OLL:n nettisivuilla?

 • Leikkivä ihminen uskaltaa liikkua korkeakoulussa

  Julkaistu:

  Tässä blogitekstissä Tuire Ranta-Meyer Metropolian ammattikorkeakoulusta pohtii, saako ammattikorkeakoulussa olla mielikuvittelujohtajia ja hulluusmestareita, kuten Littlen toimistossa? Voisiko luova, tänään vähän hassahtaneelta tuntuva idea olla huomenna kehitystä eteenpäin vievä voima? Löytyykö korkeakoululiikuntaan sellaisia näkökulmia, joissa opiskelijan ei tarvitse puhkua urheilullista voimaa voidakseen osallistua, harrastaa omilla ehdoillaan ja nauttia fyysisestä aktiivisuudesta askel − tai vaikkapa ranteen pyöritys kerrallaan.

  Lue lisää artikkelista: Leikkivä ihminen uskaltaa liikkua korkeakoulussa

 • Liikkuva korkeakoulu - Avain passiivisuuden lukkoon?

  Julkaistu:

  Ninni Kuparinen on Opiskelijakunta KOE hallituksen jäsen ja Lappeenrannan kampuspuheenjohtaja. Liikunnallisesti LAB-ammattikorkeakoulun Lappeenrannan kampuksella moni asia on hyvin. Mutta kehittämisen kohteita löytyy aina. Ninni kertoo oman näkökulmansa, miksi Liikkuva Korkeakoulu -toimintaa tarvitaan.

  Lue lisää artikkelista: Liikkuva korkeakoulu - Avain passiivisuuden lukkoon?

 • Hilkka Pöyhönen ehdolla Olympiakomitean hallituksen jäseneksi

  Julkaistu:

  Opiskelijoiden Liikuntaliitto esittää Hilkka Pöyhöstä Olympiakomitean hallituksen jäseneksi.

  Lue lisää artikkelista: Hilkka Pöyhönen ehdolla Olympiakomitean hallituksen jäseneksi

 • Liikkuva korkeakoulu – uusi kilpailuvaltti korkeakoulukentällä

  Julkaistu:

  Liikkuva opiskelu -toiminta on pitkään mullistanut perus- ja toisen asteen opetusta. Nyt liike on rantautunut myös korkeakouluihin. Liikkuva korkeakoulu pyrkii muuttamaan korkeakouluopetuksen kulttuuria ja tukemaan opiskelijoiden jaksamista läpi opintojen kohti työelämää. 

  Lue lisää artikkelista: Liikkuva korkeakoulu – uusi kilpailuvaltti korkeakoulukentällä

 • Ruotsi voitti hyvinvoinnin maaottelun, kertoo Firstbeat-hyvinvointianalyysi

  Julkaistu:

  Kartoitimme keväällä yhdessä ruotsalaisen vastinparimme SAIF:in (Sverige’s Akademiska Idrottsförbund) kanssa opiskelijoiden kokonaisvaltaista hyvinvointia Firstbeat-hyvinvointianalyysin avulla.

  Lue lisää artikkelista: Ruotsi voitti hyvinvoinnin maaottelun, kertoo Firstbeat-hyvinvointianalyysi

 • Kuntavaalit - kaukainen käsite vai suuret suunnitelmat?

  Julkaistu:

  Kuntavaalit, eduskuntavaalien vähemmän tunnettu sisarus. Olet varmaankin jo kuullut? Oletko äänestänyt? Vai oletko jättänyt äänestämättä, koska äänestit jo niissä ”oikeissa” vaaleissa?

  Lue lisää artikkelista: Kuntavaalit - kaukainen käsite vai suuret suunnitelmat?