Usein kysyttyä

Tälle sivulle olemme koonneet meille usein esitettyjä kysymyksiä ja vastaukset näihin kysymyksiin.

Jos et löydä vastausta täältä tai muualta sivuiltamme, ole meihin rohkeasti yhteydessä! Ajantasaiset yhteystietomme löydät Yhteystiedot-sivulta.

Yleistä

Mikä on OLL?

  • Opiskelijoiden Liikuntaliitto (OLL) on valtakunnallinen opiskelija- ja korkeakoululiikunnan edunvalvonta- ja palvelujärjestö, joka edustaa kaikkia korkeakouluopiskelijoita liikunnan ja urheilun saralla. Lue lisää OLL:n tavoitteista ja toiminnasta Meistä- ja Toimintaympäristö-sivuilta.

Kuka voi liittyä jäseneksi?

  • OLL:n varsinaisia jäseniä ovat opiskelija- ja ylioppilaskunnat. Yhteistoimintajäseneksi voidaan hyväksyä liikunta-, terveys- ja opiskelijasektorilla toimivia valtakunnallisia, alueellisia ja paikallisia oikeuskelpoisia yhdistyksiä, säätiöitä sekä muita oikeuskelpoisia yhteisöjä. Lue lisää jäsenyydestä Kuinka liityt jäseneksi -sivulta.

Paljonko jäsenyys maksaa?

  • Opiskelija- ja ylioppilaskunnat maksavat jäsenmaksua 0,60 € / opiskelija vuodessa. Minimijäsenmaksu on 200 €. Jäsenmaksu yhteistoimintajäsenille on 500 € / vuosi.

Jäsenedut

Kuka voi käyttää OLL:n jäsenetuja?

  • OLL:n jäsenetuja voivat hyödyntää OLL:n jäsenyhteisöt (opiskelija- ja ylioppilaskunnat) sekä tiettyjen etujen kohdalla yksittäiset jäsenyhteisöjen opiskelijajäsenet. Ylioppilas- ja opiskelijakunnille suunnatut jäsenedut löydät Edut jäsenyhteisöille -sivulta. Opiskelijoille suunnatut jäsenedut löydät Opiskelijan jäsenedut -sivulta.

Liittokokous

Kuka voi osallistua liittokokoukseen?

  • Liittokokoukseen voivat osallistua OLL:n varsinaiset jäsenyhdistysten edustajat sekä yhteistoimintajäsenten edustajat. Lisäksi liittokokoukseen kutsutaan tarkkailijoiksi sidosryhmien edustajia.

Mitä liittokokouksessa tapahtuu?

  • Liittokokouksessa päätetään yhdistyslain ja OLL:n perussääntöjen mukaisista asioista. Näitä ovat esimerkiksi hallituksen valinta, talousarvion ja toimintasuunnitelman vahvistaminen seuraavalle vuodelle ja edeltävän vuoden tilien hyväksyntä. Lue lisää liittokokouksesta Liittokokous-sivulta.

Opiskelijoiden SM-kisat

Voiko avoimen korkeakoulun tai toisen asteen opiskelija osallistua OSM-kisoihin?

  • Avoimen korkeakoulun tai toisen asteen opiskelijat eivät valitettavasti voi osallistua OSM-kisoihin.

Voimmeko ottaa joukkueeseemme opiskelijan toisesta korkeakoulusta

  • Kilpasarjoissa osanottajia voi olla kahdesta eri korkeakoulusta sillä ehdolla, että korkeakoulut sijaitsevat samalla paikkakunnalla. Joukkue edustaa kuitenkin vain yhtä korkeakoulua. Joukkueen edustama korkeakoulu tulee määrittää ilmoittautumisen yhteydessä.
  • Rentosarjoissa saman joukkueen osallistujat voivat olla eri korkeakouluista.

Saavatko vaihto-opiskelijat osallistua?

  • Kyllä, vaihto-opiskelijat saavat osallistua OSM-kisoihin.

Mistä näen tulevat OSM-kilpailut?