Liikkuva korkeakoulu -koulutukset

Tältä sivulta löydät Liikkuva korkeakoulu -toimintaan liittyvän monipuolisen koulutustarjonnan. Etkö löytänyt haluamaasi koulutusmuotoa? Ehdota meille tapoja kehittää koulutustoimintaamme!

Korkeakoululiikunnan kehittämisen perinteisiä koulutustilaisuuksia ovat olleet korkeakoulujen liikuntatoimien verkostotapaamiset, opiskelija- ja ylioppilaskuntien liikuntavastaavien sektoritapaamiset sekä liikuntatuutorointi-koulutukset.

Osana Liikkuva korkeakoulu -toimintaa pyrimme nyt täydentämään tarjontaa uusilla koulutuksilla.

Koulutustoiminnan kehittämisessä teemme yhteistyötä muun muassa Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri ja urheiluliitto SAKU ry:n, Liikunnan aluejärjestöjen ja Liikkuva opiskelu -ohjelman kanssa. Otamme ilolla vastaan kaikki ehdotukset koulutustoiminnan kehittämiseksi!

Motivointipuheenvuorot

SAKU ry on kehittänyt erityisesti henkilöstölle suunnattuja noin ½‒2 tunnin mittaisia motivointipuheenvuoroja.

Puheenvuorot keskittyvät kysymykseen: “Miksi ja miten lisätä liikettä oppilaitoksen arkeen?”

Motivointipuheenvuorot sisältävät usein pohdintatehtäviä ja toiminnan ideointia.

Samantyyppiset motivointipuheenvuorot voisivat mielestämme toimia hyvin myös korkeakouluympäristöissä.

Motivointipuheenvuorot voitaisiin räätälöidä aina kulloisenkin tarpeen mukaisiksi. Näitä voisivat olla esimerkiksi paikallaanolon tai istumisen vähentäminen luentoympäristöissä.

Mikäli tämäntyyppinen motivaatiopuheenvuoro kiinnostaa, olkaa rohkeasti yhteydessä asiantuntijoihimme ja mietitään teidän korkeakoululle sopiva ratkaisu.

  • Anni Liina Ikonen, korkeakoululiikunnan asiantuntija: anniliina.ikonen@oll.fi, +358 44 780 0219
  • Jussi Ansala, korkeakoululiikunnan erityisasiantuntija: jussi.ansala@oll.fi, +358 44 780 0214
OLL:n liikunnan sektoritapaamiset opiskelija- ja ylioppilaskuntien liikuntavastaaville ovat perinteinen osa Liikkuva korkeakoulu-koulutuksia.

Yhteistyö Liikunnan aluejärjestöjen kanssa - Liikuntatuutori- ja Liikkuva opiskelu -työpajakoulutukset

Liikunnan aluejärjestöt ovat jo muutaman vuoden ajan järjestäneet yhteistyössä Liikkuva opiskelu -ohjelman kanssa Liikuntatutor- ja Liikkuva opiskelu -työpajakoulutuksia.

Liikuntatutor -koulutuksessa opiskelijat saavat tietoja ja taitoja toiminnan suunnitteluun, toteutukseen sekä toisten opiskelijoiden ja henkilökunnan aktivointiin.

Liikkuva opiskelu -työpajassa oppilaitoksen henkilökunta ja opiskelijoiden edustajat keskustelevat ja suunnittelevat, mitä kaikkea liikkeen ja fyysisen aktiivisuuden lisääminen voisi tarkoittaa omassa oppilaitoksessa.

Koulutusten tarkempi sisältö sovitaan aina kulloisenkin oppilaitoksen tarpeen mukaiseksi.

Osana Liikkuva korkeakoulu -toiminnan kehittämistä näitä koulutuksia voisi jatkossa muokata soveltumaan myös korkeakoulujen ja niiden toimijoiden hyödyksi.

Neuvottelemme koulutusyhteistyön mahdollisuuksista Liikunnan aluejärjestöjen ja Liikkuva opiskelu -ohjelman edustajien kanssa.

Liikkuva koulu -ohjelmakokonaisuuden valtakunnallinen seminaari

Liikkuva koulu -ohjelmakokonaisuus on jo usean vuoden ajan järjestänyt keväisin yli tuhannen osallistujan valtakunnallisen seminaarin.

Kiinnostavien yleisten puheenvuorojen lisäksi seminaarissa on vuosittain käsitelty fyysisen aktiivisuuden edistämisen ajankohtaiset asiat niin varhaiskasvatuksen, koulujen kuin myös toisen asteen ammatillisten oppilaitosten ja lukioiden osalta.

Seminaariin on vuosien varrella osallistunut muutamia toimijoita myös korkeakouluista ja korkeakoulujen liikuntatoimista.

Tutustu Liikkuva koulu -ohjelmakokonaisuuden toimintaan tarkemmin ohjelman sivuilla.

Osana Liikkuva korkeakoulu -toiminnan kehittämistä Liikkuva koulu -ohjelmakokonaisuuden valtakunnallisen seminaarin sisältöjä voisi muokata soveltumaan aiempaa paremmin myös korkeakoulujen ja niiden toimijoiden hyödyksi.

Valmistelemme asiaa yhdessä Liikkuva opiskelu -ohjelman kanssa.