Koulutukset ja materiaalit

Tänne on kerätty Opiskelijoiden Liikuntaliiton järjestämien kuntavaalikoulutusten materiaalit. Materiaalit ovat pääosin suomeksi, mutta osa on käännetty myös ruotsin kielelle.

Maaliskuussa 2021 kokosimme OLL:n ja yhdessä muiden kanssa tuotetut vaalivaikuttamisen materiaalit yhdeksi kuntavaalipaketiksi. Toukokuussa päivitimme paketin.

Tammikuussa 2020, vuoden ensimmäisessä liikuntatoimijoiden sektoritapaamisessa, pidimme yleisen koulutuksen kuntavaalien merkityksestä liikunnan näkökulmasta. Voit ladata tilaisuudessa pidetyn esityksen suomeksi tästä pdf-muodossa.

Syksyllä 2020 järjestimme yhdessä SAMOKin ja SYLin kanssa kolmiosaisen webinaarisarjan kuntavaaleista. Kaikki webinaarit tallennettiin jatkokäyttöä varten.

OLL:n järjestämässä webinaarissa aiheena oli lautakuntavaikuttaminen ja puhujana oli Saara Hanhela Kuopion hyvinvoinnin edistämisen lautakunnasta. Webinaarin voi katsoa tallenteena tästä alhaalta tai OLL:n Youtube-kanavalta.

OLLin, SAMOKin ja SYLin webinaaritallenteet sekä kaikkien webinaarien esitykset ovat koottuna myös omaan erilliseen Drive-kansioon. Kansioon saa linkin pyydettäessa korkeakoululiikunnan erityisasiantuntija Jussi Ansalalta. Linkkiä jaetaan toimestamme ainoastaan jäseniemme ja yhteistoimintajäseniemme käyttöön. Kaikki driven materiaalit eivät ole saavutettavassa muodossa.

Lisäksi OLL, SAMOK ja SYL tulevat järjestämään yhdessä Akavan ja STTK opiskelijoiden kanssa opiskelijoiden äänestysaktiivisuuteen tähtäävän kampanjan. Tulemme päivittämään tänne kampanjamateriaalin yhteiskäyttöä varten.