Korkeakoulujen liikuntatoimien verkosto

Opiskelijoiden Liikuntaliitto on jo vuosikymmenien ajan tehnyt menestyksekästä yhteistyötä korkeakoululiikunnan järjestäjien kanssa. Keskeinen yhteistyömuoto on liikuntatoimien verkosto. Onhan teidänkin korkeakoulunne jo mukana verkoston toiminnassa?

Joukko korkeakoulujen liikuntatoimien työntekijöitä ympäri Suomen sekä Opiskelijoiden Liikuntaliitosta korkeakoululiikunnan asiantuntija Anni Liina Ikonen ja korkeakoululiikunnan erityisasiantuntija Jussi Ansala voimistelemassa Saimaa Stadiumilla Mikkelin verkostotapaamisessa keväällä 2019.

Korkeakoulujen liikuntatoimien verkosto

Korkeakoulujen liikuntatoimien verkosto on korkeakoululiikunnan ammattilaisten vapaamuotoinen yhteisö ja OLL vastaa toiminnan koordinoimisesta. Verkoston jäseniä ovat ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen liikuntapalveluista vastaavat työntekijät, kuten liikuntapäälliköt, -suunnittelijat ja -sihteerit.

Verkoston tavoitteena on tukea yhteisön jäseniä omassa työssään sekä lisätä jäsenten keskinäistä vuoropuhelua. Yhteisenä tavoitteena on kehittää opiskelijoiden ja henkilöstön liikuntamahdollisuuksia suomalaisessa korkeakouluyhteisössä.

Verkosto tarjoaa jäsenilleen:

  • yhteyden valtakunnalliseen kollegaverkostoon
  • mahdollisuuden hyvien käytäntöjen vaihtamiseen
  • verkostoitumista ja koulutuksia
Syksyn 2019 verkostotapaamisen osallistujia Lapin urheiluopisto Santasportin pääovella Santasport-kyltin alla poseeraamassa fat bike -pyörien kanssa talvisen maastopyöräretken jälkeen.

Verkostotapaamiset


Liikuntatoimien verkoston toiminnan kulmakivenä ovat kahdesti vuodessa järjestettävät verkostotapaamiset. Verkostotapaamiset järjestetään vuosittain touko- ja marraskuussa vaihtuvilla paikkakunnilla yhteistyössä paikallisen korkeakoulun kanssa.

Kaksipäiväiset tapaamiset pitävät aina sisällään tutustumista ympäri Suomea tuleviin kollegoihin, keskusteluja ajankohtaisista aiheista, työpajoja ja luentoja yhteistä liikuntaa ja iltaohjelmaa unohtamatta. Verkostotapaamiset keräävät osallistujia 30‒40 henkilön verran.

Marraskuun tapaamisen yhteydessä pidetään verkoston vuosikokous. Vuosikokouksen tarkoituksena on koota laajasti verkoston jäsenten näkemyksiä ja toiveita tulevaan toimintaan. Päätöksiä tehdään esimerkiksi tulevan vuoden tapaamisten sijainnista, teemoista ja osallistumismaksuista.

Verkoston vuosikokous valitsee myös jäsenet liikuntatoimien valiokuntaan, josta voit lukea tarkemmin täällä.

Lue aiemmista verkostotapaamisista verkostotapaamisten arkistosta.

Verkosto digitaalisena

Fyysisten verkostotapaamisten lisäksi ajatuksia, kokemuksia ja vinkkejä vaihdetaan myös etäyhteyksin!

  • Liity mukaan liikuntatoimien verkoston Teams-kanavalle chattailemaan kollegojen kanssa matalalla kynnyksellä. Liity kanavalle kertomalla sähköpostitse (oll@oll.fi), millä sähköpostiosoitteella haluat liittyä. Sähköpostin on oltava Microsoftin alainen. Paluupostina saat liittymislinkin.
  • Liikkuva korkeakoulu -tietopankki tarjoaa hyödyllistä tietoa ja hyväksi todettuja käytäntöjä valtakunnallisesti korkeakoulujen käyttöön.
  • Toisena alustana tiedon jakamiselle sekä ajankohtaisille keskusteluille toimii Korkeakoulujen liikuntatoimet -Facebook-ryhmä. Liity siihen täällä Facebookiin kirjautuneena (linkki johdattaa pois OLL:n sivustolta Facebookiin).
  • Korkeakoulujen liikuntatoimilla on myös sähköpostilista, jonka kautta jaetaan tietoa korkeakoululiikunnan ajankohtaisista asioista ja verkostotapaamisista. Mikäli haluat liittyä listalle, ota yhteyttä korkeakoululiikunnan asiantuntijoihimme. Ajantasaiset yhteystietomme löytyvät Yhteystiedot-sivulta.

Yhteistoimintajäsenyys

Korkeakoulujen liikuntatoimien on mahdollista liittyä Opiskelijoiden Liikuntaliiton yhteistoimintajäseniksi! Lue lisää yhteistoimintajäsenyydestä Korkeakoulujen liikuntatoimet -sivulta.