Kisakeskus 22.–23.5.2014

Kisakeskuksen urheiluopistolla

Vuoden 2014 ensimmäinen korkeakoulujen liikuntatoimien verkostotapaaminen järjestettiin urheiluopisto Kisakeskuksessa, missä aurinko ja helle helli meitä koko tapaamisen ajan. Tapaamisen kanssa samaan aikaan järjestettiin myös opiskelija- ja ylioppilaskunnille suunnattu liikunnan sektoritapaaminen.

Osa osallistujista hyppäsi yhteiskuljetuksen kyytiin jo Helsingistä ja matkalla he pääsivätkin vetreyttämään aivosolujaan OLL-visan parissa. Tämä jo klassikoksi muotoutunut visa testaa tietämystä niin OLLiin, opiskelijoiden liikuntatottumuksiin kuin tuoreimpiin urheilutuloksiinkin liittyen. Tällä kertaa opiskelijat olivat paremmin ajan hermolla ja visan voitto menikin Seinäjoki-Joensuu-tiimille.

Varsinainen ohjelma aloitettiin OLL:n ajankohtaisilla kuulumisilla ja jatkettiin paikalliskuulumisten läpikäynnillä. Lisäksi Lassi Pöyry Mikkelistä jakoi MAMK:ssa pyörineen Kunnon opiskelija -hankkeen oppeja ja iltapäivä päätettiin kuulemalla Korkeakoululiikunnan barometrin tärkeimmistä tuloksista.

Päivän virallisen osuuden jälkeen oli aika siirtyi ulos auringonpaisteeseen. Tällä kertaa liikuntaohjelmana oli frisbeegolfia, jonka saloihin meitä ohjasi Kisakeskuksen liikuntaohjaaja. Halukkaat pääsivät kiertämään Kisakeskuksen mäkistä frisbeegolf-rataa nauttien ihanasta ilmasta. Ulkoilun jälkeen lämpenivät rantasaunat ja illallista nautittiin Fiskarsissa Fiskars Wärdshusissa.

Toinen päivä aloitettiin yhdessä opiskelijoiden kanssa keskustellen siitä, miten yhteistyö liikuntatoimen ja opiskelijajärjestön kanssa on kaikkein toimivinta ja millaisia yhteisprojekteja eri paikkakunnilla on ollut. Keskusteluissa nousi esiin yhteistyön ja käytänteiden monimuotoisuus, mutta myös paljon onnistuneita yhteisprojekteja löytyi eripuolilta Suomea.

Yhteisosion jälkeen jatkettiin edellispäivän kuulumiskierros loppuun ja käytiin läpi liikuntatoimia askarruttavia kysymyksiä liittyen mm. tilaratkaisuihin ja viestintään. Lounaan jälkeen kuultiin vielä Kisakeskuksen Nina Eränpalolta heidän maahanmuuttajille suunnatusta liikuntakoulutuksesta ja päästiin itsekin kokeilemaan erilaisia käytännön harjoitteita. Ohjelman päätyttyä innokkaimmat jatkoivat vielä liikuntatoimien golfmestaruutta ratkomaan läheiselle golfkentälle.

Kiitos kaikille osallistujille, Kuopiossa syksyllä (27.-28.11.) nähdään!