Tapaturmavakuutus

Vakuuta järjestämäsi liikunta- tai kilpailutapahtuman osallistujat tapaturman varalta liiton tapaturmavakuutuksen kautta.

Tapaturman sattuessa vakuutettu opiskelijajäsenesi voi hakea tapaturmakorvausta. Opiskelijoille suunnatut ohjeet korvauksen hakemiseksi löydät myös Opiskelijalle-valikosta kohdasta “Miten haen tapaturmakorvausta?”

OLL:n tapaturmavakuutus on voimassa OLL:n varsinaisten jäsenyhteisöjen järjestämissä kertaluontoisissa lajikokeilu-, liikunta- ja kilpailutapahtumissa, joista on ilmoitettu etukäteen OLL:lle.

Kertaluontoisella tarkoitetaan yksittäistä tapahtumaa tai lyhyttä, muutaman kerran mittaista kurssia. Esimerkiksi viikottaiset harjoitusvuorot tai lukukauden kestävät sarjat eivät kuulu tapaturmavakuutuksen piiriin.

Ketä tapaturmavakuutus koskee?

Tapaturmavakuutus koskee ainoastaan OLL:n jäsenyhteisöjen jäseniä, jotka osallistuvat lajikokeiluun, liikuntatapahtumaan tai kilpailuihin sekä näihin liittyvien välittömien matkojen aikana.

Kilpailut voivat olla esimerkiksi ainejärjestöjen välisiä sählyturnauksia tai ainejärjestöjen sisäisiä juoksukisoja. Kyseessä voi myös olla vaikkapa ylioppilaskunnan alkeiskeilakurssi.

Miten haen tapaturmavakuutusta?

Tapahtumasta on ilmoitettava meille etukäteen seuraavat asiat:

 • tapahtuma, aika ja paikka
 • arvio osallistujamäärästä
 • arvio tapahtumaa järjestävien vapaaehtoisten määrästä
 • järjestävä taho (myös opiskelija- tai ylioppilaskunta) ja yhteyshenkilö yhteystietoineen

Jätä ilmoitus tapahtumasta vähintään viikkoa ennen tapahtumaa täyttämällä Hae tapaturmavakuutusta -lomake tämän sivun alareunasta.

Millaiset vakuutusehdot tapaturmavakuutuksessa on?

Tutustu huolellisesti tapaturmavakuutuksen vakuutusehtoihin seuraavien OP Pohjolan sivuille johtavien linkkien kautta:

OP Pohjolan ryhmätapaturmavakuutus yrityksille

OP Pohjolan Ryhmätapaturmavakuutus, yleiset ehdot RT 01

Mitä lajeja ja tilanteita tapaturmavakuutus ei korvaa?

Otathan huomioon, että vakuutuksen piiriin ei yllä mainittujen OP Pohjolan ryhmätapaturmavakuutuksen ehtojen mukaisesti kuulu:

 • lisenssin alainen kilpaurheilu
 • kamppailu-, kontakti- tai itsepuolustuslajit
 • moottoriurheilulajit
 • ilmaurheilulajit
 • kiipeilylajit, kuten vuori-, kallio- tai jääkiipeily
 • laite- tai vapaasukellus
 • freestylehiihto, nopeus- tai syöksylasku tai laskettelu hoitamattomilla rinteillä tai merkittyjen rinteiden ulkopuolella
 • säännölliset viikkovuorot

Miten paljon tapaturmavakuutus korvaa?

Tapaturmavakuutuksen myöntämien korvausten ylärajat ovat seuraavat:

 • Hoitokulut tapaturmaa kohti enintään 8500 € (omavastuu 0 €)
 • Päiväraha tapaturman aiheuttamasta työkyvyttömyydestä 0 €
 • Korvaus tapaturman aiheuttamasta pysyvästä haitasta enintään 10 000 €
 • Korvaus tapaturman aiheuttamasta kuolemasta enintään 5000 €

Mitä tehdä tapaturman sattuessa?

Jos Opiskelijoiden Liikuntaliiton vakuuttamassa tapahtumassa sattuu tapaturma, tapaturmaan joutuneen ja tapaturmakorvausta hakevan henkilön tulee toimia seuraavasti (P.S. Samat ohjeet löytyvät Opiskelijalle-valikon alla olevalta Miten haen tapaturmakorvausta? -sivulta):

 1. Maksa ensin itse kulut (lääkärikäynnit, terveyskeskusmaksut). HUOM! Säilytä kuitit, sillä ne tulee toimittaa myöhemmin vakuutusyhtiöön.
 2. Toimita selostus tapahtumasta sähköpostitse mahdollisimman pian – kuitenkin viimeistään 2 viikkoa tapaturmasta – OLL:n pääsihteerille (katso tarkemmat yhteystiedot Yhteystiedot-sivulta). Lähetä mukaan myös kuva opiskelijakortista, jossa on voimassa oleva lukuvuositarra.
 3. Saat OLL:sta vakuutuksen numeron. Numeron avulla voit ilmoittaa tapaturman vakuutusyhtiön korvauspalveluun.
 4. Tämän jälkeen asioit suoraan vakuutusyhtiön kanssa.

HUOM! Mikäli lääkärissä ehdotetaan kalliimpia tutkimuksia tai muita jatkotoimenpiteitä, on niihin mahdollista hakea ja saada maksusitoumus vakuutusyhtiöltä. Maksusitoumusta pyydetään toimittamalla lääkärinlausunto vammasta ja vahinkoilmoitus OP Pohjolaan. Useimmat hoitolaitokset lähettävät lausunnon vakuutusyhtiöön jos sitä pyydetään. Lisätietoja asiasta saat OP Pohjolan Vakuutuspalveluista puh. 0303 0303 tai OP Pohjolan Vahinkoavusta.

HUOM! OLL ei vastaa korvauksesta, jos vakuutusyhtiö hylkää korvaushakemuksen. OLL ei korvaa myöskään korvauksen kattorajan (8500 e) ylittäviä kuluja.

Lisätietoja vakuutusasioista antaa OLL:n pääsihteeri (katso tarkemmat yhteystiedot Yhteystiedot-sivulta).

Hae tapaturmavakuutusta-lomake: