Julia Tuuri: OLL:s policydokument och etiska regler kommer att behandlas vid förbundsmötet – men vem väljs till nästa års styrelse?

Publicerat: Kategori: Blogg Taggar:

Förbundsmötet är ett av de viktigaste och mest spännande årliga evenemangen för Studerandenas Idrottsförbund. OLL:s medlemsorganisationer runt om i Finland samlas till förbundsmötet för att besluta om förbundets viktigaste frågor. Under mötet kommer vi bland annat att ha spännande omröstningar, träffa nya och gamla bekanta och föra inspirerande diskussioner.

Vid förbundsmötet går vi igenom förbundets verksamhetsplan, verksamhetsberättelse, ekonomiska handlingar och andra dokument som styr verksamheten. Årets specialiteter är det idrottspolitiska policydokumentet och förbundets etiska regler. Policydokumentet tar ställning till olika delområden inom idrott, såsom finansiering, jämlikhet och tillgänglighet inom idrott, motionsmöjligheter för studerande och att stöda vardagsmotion. Du kan läsa det gällande policydokumentet på vår webbplats (på finska).

Vi utarbetar etiska regler för att vi kan ingripa i olämpligt beteende i all verksamhet inom förbundet. Det är viktigt att vi har policydokument som godkänts av våra medlemsorganisationer och som stödjer oss i vår vardagsverksamhet.

Höstens förbundsmöte hålls på Kuortane idrottsinstitut 10–11 november. Vid mötet väljer medlemmarna också en ordförande och en styrelse att leda förbundet år 2022.

Om du är intresserad av att söka till OLL:s styrelse, kan jag varmt rekommendera det! Det har varit lärorikt och givande att sitta i förbundets styrelse. Mina favoriter har varit att följa kommunalvalet och påverka det på paradplatsen, att bekanta mig med och delta i Olympiska kommitténs verksamhet samt att sätta mig in i ekonomiförvaltningens alla konster och knep!

Du kan läsa mer om att söka till styrelsen i vår handbok för styrelsekandidaten. Om du kandiderar och vill ha synlighet för kandidaturen i förbundets kommunikation, vänligen kontakta Niko, sakkunnig inom kommunikation!

Om du deltar i förbundsmötet för första gången, kan du läsa mer om det på vår webbplats. Jag berättar också gärna mer om mötet!

Julia Tuuri

OLL:s ordförande Julia Tuuri.

Ordföranden Julia Tuuri rekommenderar varmt att delta i OLL:s verksamhet.

Du kanske också är intresserad av

 • Kom och skapa högskoleidrottens framtid i OLL:s strategiarbetsgrupp!

  Publicerat:

  Vi söker medlemmar till Studerandenas Idrottsförbunds (OLL) strategiarbetsgrupp för år 2023. Arbetsgruppens uppgift är att fungerar som vägledare för det strategiarbete som bedrivs under året. Arbetsgruppen träffas fyra gånger.

  Läs mer om artikeln: Kom och skapa högskoleidrottens framtid i OLL:s strategiarbetsgrupp!

 • Främjande av likabehandling ingår i OLL:s hela verksamhet

  Publicerat:

  Att främja likabehandlingen är närvarande inom alla delområden av vår verksamhet. Verksamheten styrs av OLL:s omfattande likabehandlingsplan, som uppdaterades under detta år. Den uppdaterade planen antogs under förbundsmötet, som hölls i Vuokatti 2–3 november. Planen förklarar begreppet likabehandling och OLL:s verksamhet för att främja likabehandlingen. Dessutom lyfter planen fram att OLL:s är en feministisk och antirasistisk organisation.

  Läs mer om artikeln: Främjande av likabehandling ingår i OLL:s hela verksamhet

 • Strategisk dagbok: Förbundsmötet inför inskrivning om medlemskapsmodellen i verksamhetsplanen

  Publicerat:

  Dagbok sida 8: Vår ordförande Essi Lumme rapporterar om utvecklingsarbetet kring OLL:s medlemsmodeller varannan vecka. En utredning som kartlägger de olika alternativen sammanställs under år 2022.

  Läs mer om artikeln: Strategisk dagbok: Förbundsmötet inför inskrivning om medlemskapsmodellen i verksamhetsplanen