Julia Tuuri: OLL:s policydokument och etiska regler kommer att behandlas vid förbundsmötet – men vem väljs till nästa års styrelse?

Publicerat: Kategori: Blogg Taggar:

Förbundsmötet är ett av de viktigaste och mest spännande årliga evenemangen för Studerandenas Idrottsförbund. OLL:s medlemsorganisationer runt om i Finland samlas till förbundsmötet för att besluta om förbundets viktigaste frågor. Under mötet kommer vi bland annat att ha spännande omröstningar, träffa nya och gamla bekanta och föra inspirerande diskussioner.

Vid förbundsmötet går vi igenom förbundets verksamhetsplan, verksamhetsberättelse, ekonomiska handlingar och andra dokument som styr verksamheten. Årets specialiteter är det idrottspolitiska policydokumentet och förbundets etiska regler. Policydokumentet tar ställning till olika delområden inom idrott, såsom finansiering, jämlikhet och tillgänglighet inom idrott, motionsmöjligheter för studerande och att stöda vardagsmotion. Du kan läsa det gällande policydokumentet på vår webbplats (på finska).

Vi utarbetar etiska regler för att vi kan ingripa i olämpligt beteende i all verksamhet inom förbundet. Det är viktigt att vi har policydokument som godkänts av våra medlemsorganisationer och som stödjer oss i vår vardagsverksamhet.

Höstens förbundsmöte hålls på Kuortane idrottsinstitut 10–11 november. Vid mötet väljer medlemmarna också en ordförande och en styrelse att leda förbundet år 2022.

Om du är intresserad av att söka till OLL:s styrelse, kan jag varmt rekommendera det! Det har varit lärorikt och givande att sitta i förbundets styrelse. Mina favoriter har varit att följa kommunalvalet och påverka det på paradplatsen, att bekanta mig med och delta i Olympiska kommitténs verksamhet samt att sätta mig in i ekonomiförvaltningens alla konster och knep!

Du kan läsa mer om att söka till styrelsen i vår handbok för styrelsekandidaten. Om du kandiderar och vill ha synlighet för kandidaturen i förbundets kommunikation, vänligen kontakta Niko, sakkunnig inom kommunikation!

Om du deltar i förbundsmötet för första gången, kan du läsa mer om det på vår webbplats. Jag berättar också gärna mer om mötet!

Julia Tuuri

OLL:s ordförande Julia Tuuri.

Ordföranden Julia Tuuri rekommenderar varmt att delta i OLL:s verksamhet.

Du kanske också är intresserad av

 • OLL:s kanslis semestertider under sommaren

  Publicerat:

  OLL:s kansli har semester huvudsakligen i juli.

  Läs mer om artikeln: OLL:s kanslis semestertider under sommaren

 • Liisa Reinola: Högskolestuderande – en lätt bortglömd användargrupp

  Publicerat:

  Det talas mycket om barn och ungdomars motion och jämlika möjligheter till hobbyer. Hur vissa sporter är dyra att utöva, men att motion är viktigt för utvecklingen, sociala relationer och till och med hälsan. När vi har fixat deras saker så gott det går, hoppar vi ett antal årtionden framåt och tar itu med de äldres motionsmöjligheter. Det är sant att motion är en viktig faktor i att stödja de äldres hälsa och funktionsförmåga. Vi måste se till att de har en möjlighet att träna på gym tryggt, att det finns motionsspår i deras närhet och att stadens idrottstjänster ordnar guidade pensionärsgrupper.

  Läs mer om artikeln: Liisa Reinola: Högskolestuderande – en lätt bortglömd användargrupp

 • Tips till arrangörer av idrottsevenemang på distans

  Publicerat:

  Föreläsningar på distans, möten på distans, kaffe på distans, födelsedagar på distans… Vi är trötta och irriterade på allt som slutar på ”på distans”. Det finns ett undantag och det är idrottsevenemang. I fråga om idrottsevenemang står det i regel ”inställt” framför evenemanget.

  Läs mer om artikeln: Tips till arrangörer av idrottsevenemang på distans