Julia Tuuri: Linjapaperi ja eettinen säännöstö liittokokouksen käsittelyyn – mutta ketä valitaan ensi vuoden hallitukseen?

Julkaistu: Kategoria: Blogi Asiasanat:

Liittokokous on Opiskelijoiden Liikuntaliiton tärkeimpiä ja hykerryttävimpiä vuosittaisia tapahtumia. OLL:n jäsenyhteisöt ympäri Suomen kokoontuvat liittokokoukseen päättämään liiton tärkeimmistä asioista. Luvassa on muun muassa jännittäviä äänestyksiä, uusien ja vanhojen tuttujen tapaamista sekä innostavaa keskustelua.

Liittokokouksessa käydään läpi liiton toimintasuunnitelma, toimintakertomus, talousasiakirjat ja muita toimintaa ohjaavia papereita. Tämän vuoden erikoisuuksia ovat liikuntapoliittinen linjapaperi ja liiton eettinen säännöstö. Linjapaperi ottaa kantaa laajasti liikunnan eri osa-alueisiin kuten rahoitukseen, yhdenvertaisuuteen ja saavutettavuuteen liikunnassa, opiskelijoiden liikuntamahdollisuuksiin ja arkiaktiivisuuden tukemiseen. Voimassaolevaan linjapaperiin voit tutustua sivuillamme.

Eettinen säännöstö taas luodaan, jotta voimme ja osaamme puuttua epäasialliseen käytökseen kaikessa liiton toiminnassa. On tärkeää, että meillä on jäsenyhteisöjen hyväksymiä linjaavia dokumentteja, joihin voimme tukeutua arkitoiminnassamme.

Tämän syksyn liittokokous järjestetään Kuortaneen urheiluopistolla 10.–11. marraskuuta. Kokouksessa jäsenet valitsevat myös puheenjohtajan ja hallituksen johtamaan liittoa vuonna 2022.

Mikäli olet kiinnostunut OLL:n hallitukseen hakemisesta, voin suositella sitä lämmöllä! Liitossa toimiminen on ollut opettavaa ja antoisaa. Erityisesti kuntavaalien seuraaminen ja niihin vaikuttaminen paraatipaikalta, Olympiakomitean toimintaan tutustuminen ja osallistuminen sekä perehtyminen taloushallinnon kiemuroihin ovat olleet suosikkejani!

Voit lukea lisää hallitukseen hakemisesta hallitusehdokkaan käsikirjasta. Jos lähdet ehdolle ja haluat ehdokkuudellesi näkyvyyttä liiton viestinnässä, ole yhteydessä viestintäasiantuntija Nikoon!

Jos osallistut liittokokoukseen ensimmäistä kertaa, voit perehtyä siihen lisää sivuillamme. Annan myös mielelläni lisää tietoa kokouksesta!

Julia Tuuri

Kuvassa OLL:n puheenjohtaja Julia Tuuri.
Puheenjohtaja Julia Tuuri suosittelee lämpimästi OLL:n toimintaan lähtemistä.

Sinua voisi kiinnostaa myös

 • OLL:n toimiston loma-ajat kesällä

  Julkaistu:

  OLL:n toimisto lomailee pääasiassa heinäkuussa.

  Lue lisää artikkelista: OLL:n toimiston loma-ajat kesällä

 • Liisa Reinola: Korkeakouluopiskelijat ‒ helposti unohdettu käyttäjäryhmä

  Julkaistu:

  Usein puhutaan lasten ja nuorten liikunnasta ja heidän tasa-arvoisista harrastusmahdollisuuksistaan. Kuinka tietyt lajit ovat kalliita harrastaa, mutta kuinka liikunta on tärkeää kehityksen, sosiaalisten suhteiden ja jopa terveyden kannalta. Kun heidän asiansa on saatu jotenkin kuntoon, hypätään useampi kymmenen vuotta eteenpäin ja keskustellaan vanhusten liikuntamahdollisuuksista. Liikunta näytteleekin todella suurta osaa heidän terveytensä ja toimintakykynsä tukemisessa. Heille täytyy siis tarjota mahdollisuus turvalliseen kuntosaliharjoitteluun, lähellä olevat lenkkipolut ja kaupungin liikuntapalveluiden ohjatut eläkeläisryhmät.

  Lue lisää artikkelista: Liisa Reinola: Korkeakouluopiskelijat ‒ helposti unohdettu käyttäjäryhmä

 • Vinkkejä etäliikuntapahtumien järjestäjille

  Julkaistu:

  Etäluennot, etäpalaverit, etäkahvit, etäsynttärit… Kaikki, mikä alkaa kolmella kirjaimella E, T, ja Ä, pursuaa korvista ja aiheuttaa turhautumista. Yksi poikkeus on: liikuntatapahtumat. Niiden kohdalla sanan eteen on pääsääntöisesti kirjoitettu “peruttu”.

  Lue lisää artikkelista: Vinkkejä etäliikuntapahtumien järjestäjille