Student nyhetsbrev 3/2022

Publicerat: Kategori: Meddelande Taggar:

Från student nyhetsbrev du kan plocka upp nyheter av intresse för dig eller högskolestudenter i din organisations kommunikation.

Underteckna medborgarinitiativet som stöd för lagstadgade psykolog- och kuratorstjänster!

Medborgarinitiativet Studerandevård för alla föreslår att högskolestuderandenas jämlika psykolog- och kuratorstjänster ska tryggas genom lagstiftning. För tillfället bekostar en del av utbildningsanordnarna tjänsterna själva, men tjänsterna varierar i olika delar av landet.

Bekanta dig med initiativet och underteckna det här!

Fyll i enkäten om e-sport!

Det internationella studerandeidrottsförbundet FISU håller som bäst på att utreda möjligheten att erbjuda e-sport inom ramen för högskoleidrott och relaterade evenemang genom en studie som lanserats av FISU och Lausannes universitet. Studien är avsedd för nuvarande högskolestuderande med syftet att samla information om kunskaper om, intresse för och åsikter om e-sport, och att samtidigt identifiera studerandes vanor gällande fysisk aktivitet på global nivå.

Du kan fylla i enkäten här!

EveryMoveCounts: Hitta din egen sport!

Även om idrott inte är din grej kan du hitta en gnista för att röra på dig. Vilken sport skulle göra dig glad?

Du kanske också är intresserad av

 • ♥ Motionstips för Alla hjärtans dag från Nyyti ♥ Hur du kan hantera stress genom motion

  Publicerat:

  Studerandens vardag kan vara väldigt fullsatt. Stressen pressar på och det kan vara svårt att få idrottshobbyer att passa in i den hektiska vardagen. Men här kommer en god nyhet: man behöver inte ha idrott som en hobby, utan det räcker att vara aktiv i vardagen! Dessutom kan motion vara ett bra redskap för att hantera stress. Förstås kan nyttan man får av motionen bli ännu större med en idrottshobby.

  Läs mer om artikeln: ♥ Motionstips för Alla hjärtans dag från Nyyti ♥ Hur du kan hantera stress genom motion

 • OLL:s gemensamma jippo den 22 februari gör högskoleidrotten till en del av valdiskussionen

  Publicerat:

  Studerandenas Idrottsförbund OLL:s kampanj Liikuttavan arvokas lyfter fram högskoleidrottens betydelse i riksdagsvalet. Kampanjen öppnas med ett gemensamt riksomfattande jippo den 22 februari 2023, då OLL också ordnar ett evenemang som är öppet för alla på Medborgartorget i samarbete med UniSport.

  Läs mer om artikeln: OLL:s gemensamma jippo den 22 februari gör högskoleidrotten till en del av valdiskussionen

 • Främjande av likabehandling ingår i OLL:s hela verksamhet

  Publicerat:

  Att främja likabehandlingen är närvarande inom alla delområden av vår verksamhet. Verksamheten styrs av OLL:s omfattande likabehandlingsplan, som uppdaterades under detta år. Den uppdaterade planen antogs under förbundsmötet, som hölls i Vuokatti 2–3 november. Planen förklarar begreppet likabehandling och OLL:s verksamhet för att främja likabehandlingen. Dessutom lyfter planen fram att OLL:s är en feministisk och antirasistisk organisation.

  Läs mer om artikeln: Främjande av likabehandling ingår i OLL:s hela verksamhet