Essi Lumme: Strategisk dagbok, sida 3

Publicerat: Kategori: Blogg Taggar:

Vår ordförande Essi Lumme rapporterar om utvecklingsarbetet kring OLL:s medlemsmodeller varannan vecka. En utredning som kartlägger de olika alternativen sammanställs under år 2022.

Medlemsarbetsgruppen, som startade sin verksamhet förra året, samlades för första gången i år den 7 april. För första gången deltog i mötet även Miika Westman, som valts till diskussionsledare för grupparbetet, samt representanter för högskolor och andra intressegrupper.

Under mötet övervägde vi för- och nackdelar med alternativa medlemsmodeller. Vi lyckades gällande alla modeller, att hitta både skäl till varför de skulle passa vår verksamhet men även faktorer som påverkar ett beslut varför de eventuellt inte ännu är värda att implementera. Överlag var diskussionen konstruktiv och alla deltagare engagerade sig med intresse i arbetet.

Vi kommer med kontorets personal att nu dra oss tillbaka för att tillsammans utarbeta nödvändiga stegmarkeringar för de olika modellerna och fatta beslut om vilka modeller som är värda en insats. Under våren kommer vi ännu att utnyttja även medlemsorganisationernas och potentiella medlemmars synpunkter i vidareutvecklingen av modellerna.

Du kanske också är intresserad av

 • Hae viestintäasiantuntijan sijaiseksi!

  Publicerat:

  Haemme nyt Opiskelijoiden Liikuntaliittoon (OLL) osa-aikaista (80%) viestintäasiantuntijan sijaista määräaikaiseen työsuhteeseen perhe- ja työvapaiden ajaksi.

  Läs mer om artikeln: Hae viestintäasiantuntijan sijaiseksi!

 • Internationell idrottspåverkan i krigets skugga

  Publicerat:

  Universiader, ryska ministrar och högskolornas motionsförhållanden – i år händer det mycket på studerandemotionens och studerandeidrottens internationella fält, både på tävlingsbanor och i kabinett. OLL:s generalsekreterare Niko Peltokangas skriver om hur förbundet påverkar inom internationella paraplyorganisationer.

  Läs mer om artikeln: Internationell idrottspåverkan i krigets skugga

 • Kom och skapa högskoleidrottens framtid i OLL:s strategiarbetsgrupp!

  Publicerat:

  Vi söker medlemmar till Studerandenas Idrottsförbunds (OLL) strategiarbetsgrupp för år 2023. Arbetsgruppens uppgift är att fungerar som vägledare för det strategiarbete som bedrivs under året. Arbetsgruppen träffas fyra gånger.

  Läs mer om artikeln: Kom och skapa högskoleidrottens framtid i OLL:s strategiarbetsgrupp!