Strategisk dagbok: Medlemsmodellerna kompletteras med ekonomiska scenarier

Publicerat: Kategori: Blogg Taggar:

Dagbok sida 5: Vår ordförande Essi Lumme rapporterar om utvecklingsarbetet kring OLL:s medlemsmodeller varannan vecka. En utredning som kartlägger de olika alternativen sammanställs under år 2022.

Efter sommaruppehållet har vi åter framskridit med kartläggningen av medlemsmodellen. Vi godkände att redogörelsen för medlemsmodellerna kan gå på remiss vid sidan av förbundsmötets övriga handlingar. Redogörelsen sänds som utkast till medlemsorganisationer, studerandekårer och studentkårer som inte hör till förbundet samt till vissa andra intressentgrupper.

Vi kompletterar redogörelsen också på eget initiativ före förbundsmötet. Vi utarbetar ekonomiska scenarier för möjliga medlemsmodeller samt bakgrundsdokument som öppnar upp dem.

Det finns också en hel del annat att komplettera, och vi ser fram emot medlemmarnas och andra intressentgruppers kommentarer till redogörelsen. Målet är att skapa ett så heltäckande material som möjligt som underlag för diskussionen i början av november.

Essi Lumme

Du kanske också är intresserad av

 • Hae viestintäasiantuntijan sijaiseksi!

  Publicerat:

  Haemme nyt Opiskelijoiden Liikuntaliittoon (OLL) osa-aikaista (80%) viestintäasiantuntijan sijaista määräaikaiseen työsuhteeseen perhe- ja työvapaiden ajaksi.

  Läs mer om artikeln: Hae viestintäasiantuntijan sijaiseksi!

 • Internationell idrottspåverkan i krigets skugga

  Publicerat:

  Universiader, ryska ministrar och högskolornas motionsförhållanden – i år händer det mycket på studerandemotionens och studerandeidrottens internationella fält, både på tävlingsbanor och i kabinett. OLL:s generalsekreterare Niko Peltokangas skriver om hur förbundet påverkar inom internationella paraplyorganisationer.

  Läs mer om artikeln: Internationell idrottspåverkan i krigets skugga

 • Kom och skapa högskoleidrottens framtid i OLL:s strategiarbetsgrupp!

  Publicerat:

  Vi söker medlemmar till Studerandenas Idrottsförbunds (OLL) strategiarbetsgrupp för år 2023. Arbetsgruppens uppgift är att fungerar som vägledare för det strategiarbete som bedrivs under året. Arbetsgruppen träffas fyra gånger.

  Läs mer om artikeln: Kom och skapa högskoleidrottens framtid i OLL:s strategiarbetsgrupp!