Vanliga frågor om förbundsmötet

Här samlar vi centrala frågor och svar om förbundsmötet. Om du inte hittar den information du söker, tveka inte att kontakta oss!

Vem kan delta i förbundsmötet?

I förbundsmötet kan du delta antingen som röstberättigat ombud för ditt medlemssamfund eller som observatör. För att du ska ha rätt att företräda ditt medlemssamfund vid förbundsmötet och rösta vid förbundsmötets omröstningar behöver du en fullmakt av ditt medlemssamfund. Med hjälp av fullmakten ger medlemsföreningen dig fullmakt att företräda ditt samfund vid förbundsmötet. Fullmakter med antal röster och underskrifter bör lämnas in via Visma Sign-webbformuläret senast den 3.11.2023.

Kan man följa med förbundsmötet på distans?

Du kan följa med förbundsmötet även via fjärranslutning. Vi publicerar en länk till YouTube-sändningen i våra sociala medier och på sidan Förbundsmötet.

Hjälp! Hur går förbundsmötet till?

Är du på väg att delta i ditt livs första OLL-förbundsmöte? Oroa dig inte! Vi har gjort en video som visar förbundsmötets gång och mötespraxis. Se videon på vår YouTube-kanal (på finska).

Vad ska jag ha med mig på förbundsmötet?

Vi har gjort en checklista för förbundsmötets deltagare. Bekanta dig med deltagarens packlista och övriga praktiska tips på sidan För förbundsmötets deltagare.