Essi Lumme: Strateginen päiväkirja, sivu 4

Julkaistu: Kategoria: Blogi Asiasanat:

Puheenjohtaja Essi Lumme raportoi muutaman viikon välein OLL:n jäsenmallin kehitystyöstä. Vuoden 2022 aikana laaditaan eri vaihtoehtoja kartoittava selonteko.

Jäsenyystyöryhmän tapaamisen jälkeen olemme jatkaneet jäsenten ja ei-jäsenten kontaktointia. Tämän lisäksi on kirjoitettu eteenpäin liittokokoukselle esitettävää selontekoa sekä tavattu opetus- ja kulttuuriministeriön edustajia.

Selontekoon on nyt avattu nykyisen toimintamallin lisäksi mahdollisia tulevaisuuden jäsenmalleja jäsenyystyöryhmän pohdintojen pohjalta on. Olemme myös pohtineet mallien vaikutuksia liiton talouteen. Seuraavaksi kirjoitamme selontekoon eri jäsenmallien haasteista ja mahdollisuuksista liiton toiminnan kannalta.

Keskustelimme opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntaosaston edustajien kanssa avoimesti jäsenmallin kehitysprojektista ja saimme pohdinnoillemme positiivisen vastaanoton. Yhteinen tahtotilamme on turvata opiskelijoiden liikuntaedunvalvonnan jatkuminen sekä kehittää jäsenmallia jatkuvuuden takaamiseksi. Pidämme myös ministeriön tiiviisti mukana kehitystyössä.

Essi Lumme

Sinua voisi kiinnostaa myös

 • OLL edusti kansainvälisten liittojen kokouksissa

  Julkaistu:

  Opiskelijaliikunnan ja -urheilun kansainvälisten kattojärjestöjen liittokokouksissa puhuttivat henkilövalinnat, Venäjä ja sääntömuutokset. Kokouksiin osallistunut OLL:n pääsihteeri Niko Peltokangas kirjoittaa tärkeimmistä päätöksistä.

  Lue lisää artikkelista: OLL edusti kansainvälisten liittojen kokouksissa

 • Seuratoiminnan kehittämistuki haettavissa!

  Julkaistu:

  Opetus- ja kulttuuriministeriön jakama Seuratoiminnan kehittämistuki on tarkoitettu lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen lisäämiseen sekä monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen. Seuratuen avulla voidaan myös vahvistaa toiminnan laatua ja yhteisöllisyyttä, sekä tukea vapaaehtoistyötä.

  Lue lisää artikkelista: Seuratoiminnan kehittämistuki haettavissa!

 • Mio Kortelainen valittiin Opiskelijoiden Liikuntaliiton puheenjohtajaksi 2024

  Julkaistu:

  Ensi vuonna 100 vuotta täyttävän OLL:n uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Mio Kortelainen Laurea-ammattikorkeakoulusta. Tänä vuonna puheenjohtajavaalin asetelmat eivät olleet selvillä ennakkoon, vaan lopullista ehdokasasettelua saatiin jännittää viime hetkille saakka.

  Lue lisää artikkelista: Mio Kortelainen valittiin Opiskelijoiden Liikuntaliiton puheenjohtajaksi 2024