Vaalivaikuttaminen

Vaalit – kuntavaalit, eduskuntavaalit ja europarlamenttivaalit – ovat poliittisen päätöksenteon keskeisin paikka. Opiskelijoiden Liikuntaliitto pyrkii pitkäjänteiseen vaalivaikuttamiseen opiskelijoiden ja korkeakoulujen liikuntaolosuhteiden edistämiseksi.

OLL:n maaliskuussa 2019 järjestämässä #liikkuvaopiskeluNYT -eduskuntavaalipaneelin panelistit vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki, perussuomalaisten Ritva Elomaa, vihreiden Johanna Karimäki, keskustan Hanna Kosonen, kokoomuksen Sari Multala ja sosiaalidemokraattien Joona Räsänen seisovat Lasipalatsin Palmuhuoneessa paneelin alussa. Panelisteja kuvassa jututtaa OLL:n vuoden 2019 puheenjohtaja Joonas Suikula. Vieressä varapuheenjohtajat Harri Nurmi ja Tiina Anttonen. Takana paneelin juontajat, OLL:n korkeakoululiikunnan erityisasiantuntija Jussi Ansala ja OLL:n vuoden 2018 puheenjohtaja Soile Koski-Aho.
Eri puolueiden johtavat liikuntapoliitikot lupasivat OLL:n maaliskuussa 2019 järjestämässä #liikkuvaopiskeluNYT -eduskuntavaalipaneelissa, että Liikkuva koulu/opiskelu -ohjelmaa laajennetaan ja resurssoidaan myös korkeakouluihin.