SportUni gick med som OLL:s samarbetsmedlem

Publicerat: Kategori: Meddelande Taggar:

SportUni accepterades som medlem den 9 februari. SportUni erbjuder sporttjänster för studenter och personal vid Tammerfors universiteten. Välkommen ombord!

Förutom SportUni finns fyra samarbetsmedlemmar till OLL: CampusSport (Åbo), Jyväskylä högskoleidrott uMove, Östra Finlands högskoleidrott SYKETTÄ (Kuopio, Joensuu, Idensalmi & Varkaus) och UniSport (Huvudstadsregionen). De har en röst i OLL:s årliga förbundsmöte och är ni med i förbundets riksomfattande arbete.

Övriga medlemmar i OLL är högskolors studerande- och studentkårer.

Läs mer om samarbetsmedlemskap på vår webbplats!

Du kanske också är intresserad av

 • Att sprida kunskap är centralt i att främja fysisk aktivitet 

  Publicerat:

  Målet att öka fysisk aktivitet i högskolekulturen är invecklat, och det lönar sig att se på målgruppen ur olika synvinklar för att nå det. Naturligtvis är det viktigt att påminna om den nytta som motion har och de skador som fysisk inaktivitet orsakar, men vi behöver också mer detaljerad information när vi vill förädla det nya vi lär till verksamhet som ökar fysisk aktivitet. I augusti 2020 ordnade projektet Tikissä työelämään en serie på tre webbseminarier som granskade nyttorna med motion och idrott, men även eventuella skador, bland annat vad gäller hjärnhälsa och den nya motionsrekommendationen.

  Läs mer om artikeln: Att sprida kunskap är centralt i att främja fysisk aktivitet 

 • Högskolestuderande – en lätt bortglömd användargrupp

  Publicerat:

  Det talas mycket om barn och ungdomars motion och jämlika möjligheter till hobbyer. Hur vissa sporter är dyra att utöva, men att motion är viktigt för utvecklingen, sociala relationer och till och med hälsan. När vi har fixat deras saker så gott det går, hoppar vi ett antal årtionden framåt och tar itu med de äldres motionsmöjligheter. Det är sant att motion är en viktig faktor i att stödja de äldres hälsa och funktionsförmåga. Vi måste se till att de har en möjlighet att träna på gym tryggt, att det finns motionsspår i deras närhet och att stadens idrottstjänster ordnar guidade pensionärsgrupper.

  Läs mer om artikeln: Högskolestuderande – en lätt bortglömd användargrupp

 • Opiskelijoiden Liikuntaliitto yhdessä YTHS:n kanssa järjestää Ergonomia etäopiskelussa -webinaarin

  Publicerat:

  Opiskelu on siirtynyt väliaikaisesti koteihin ja näyttöjen taakse. Koronan jälkeenkin on odotettavissa, että korkeakouluissa opiskellaan aiempaa enemmän verkossa. Webinaarissa käsittelemme miten etäopiskelusta saa nautinnollisempaa ja vähemmän jumittavaa!

  Läs mer om artikeln: Opiskelijoiden Liikuntaliitto yhdessä YTHS:n kanssa järjestää Ergonomia etäopiskelussa -webinaarin