Opiskelijaliike-poddens valseriens andra avsnitt gästas av Timo Furuholm, Shawn Huff och Hanna Kosonen

I det andra avsnittet av Opiskelijaliike-poddens valserie berättar de före detta professionella idrottarna Timo Furuholm (VF), Shawn Huff (Gröna) och Hanna Kosonen (C) om hur man lättare kan göra rörelse till en del av vardagen och hur man kunde satsa på högskolestuderandenas välmående.

Avsnittet är en del av vår podcasts valserie Din rörlighet är värdefull, där vi intervjuar riksdagsledamöter och riksdagsvalkandidater från de partier som valts in i riksdagen. Med intervjuade diskuterar vi bl.a. finansiering av högskoleidrott och investeringar i högskolestuderandenas hälsa. Intervjuerna genomfördes med var och en för sig, men alla fick samma frågor. Du kan lyssna på det första avsnittet av serien här. Opiskelijaliike-podden finns även på SoundCloud och Spotify.

Podcasten är på finska.

Läs om OLL:s valmål på oll.fi/riksdagsvalet.
Webbsidan till kampanjen Din rörlighet är värdefull är oll.fi/liikuttavanarvokas-sv.

Kristiina Teppo

Sakkunnig inom kommunikation (på familjeledighet)

Författarprofil: Kristiina Teppo

Du kanske också är intresserad av

 • Vi lyfter med studerandena i motionsfrämjandet

  Publicerat:

  Studerandenas problem döljs bakom narrativet om att klara sig, och det beror på att de är unga, skriver OLL:s generalsekreterare Niko Peltokangas. I riksdagsvalet för förbundet en kampanj för att studerandena ska identifieras som sin egen grupp i lagstiftningen om motionsfrämjande.

  Läs mer om artikeln: Vi lyfter med studerandena i motionsfrämjandet

 • Högskoleidrotten bör beaktas i högskolornas finansiering

  Publicerat:

  Högskolestuderandenas välbefinnande har varit i kris de senaste åren, och därför måste det satsas mer på finansieringen av högskoleidrotten, skriver Emilia Junnila, ordförande för Studerandenas Idrottsförbund. För att förhindra större kriser och kostnader för orörlighet måste investeringar göras nu.

  Läs mer om artikeln: Högskoleidrotten bör beaktas i högskolornas finansiering

 • Motion ska bli en naturlig del av studievardagen

  Publicerat:

  Kristiina Teppo skriver om Studerandenas Idrottsförbunds fjärde valmål. Finlandsmodellen för hobbyverksamhet kunde vidareutvecklas till ett redskap för att bygga en aktivitetsbaserad kultur förutom i grundskolan också i läroanstalter på andra och tredje stadiet, eftersom studerande också förtjänar fysisk aktivitet med låg tröskel i sin vardag.

  Läs mer om artikeln: Motion ska bli en naturlig del av studievardagen