Beslutsfattare intervjuas i Opiskelijaliike-podcastens valserie

I det första avsnittet av Opiskelijaliike-podcastens valserie får vi höra vad Marko Asell (SDP), Kike Elomaa (Sannf) och Sari Multala (Saml) tycker om högskoleidrottens läge. Hur skulle de främja högskolestuderandenas möjligheter till fysisk aktivitet och idrott?

I Din rörlighet är värdefull-valserien intervjuar vi riksdagsledamöter och riksdagsvalkandidater från de partier som valts in i riksdagen. Med intervjuade diskuterar vi bl.a. finansiering av högskoleidrott och investeringar i högskolestuderandenas hälsa. Intervjuerna genomfördes med var och en för sig, men alla fick samma frågor. Opiskelijaliike-podcasten finns även på SoundCloud och Spotify.

Studerandenas Idrottsförbund har fyra mål i valet. Vi vill att högskoleidrotten ska beaktas i finansieringen av lärosätena, finansieringen för Högskolan i rörelse-verksamheten fortsätter, att studerandena och högskoleidrotten identifieras i lagstiftningen och att Finlandsmodellen för hobbyverksamhet utvidgas till studerande på andra stadiet och på högskolenivå. Det borde med andra ord läggas mer resurser på högskoleidrotten och studerandenas välmående och jämlikhet. Studerandenas välbefinnande ska garanteras jämlikt i hela landet.

Podcasten är på finska.

Läs om OLL:s valmål på oll.fi/riksdagsvalet.
Webbsidan till kampanjen Din rörlighet är värdefull är oll.fi/liikuttavanarvokas-sv.

Kristiina Teppo

Sakkunnig inom kommunikation (på familjeledighet)

Författarprofil: Kristiina Teppo

Du kanske också är intresserad av

 • Högskolan i rörelse-verksamheten stöder långvarigt och omfattande välbefinnande

  Publicerat:

  Hur syns Högskolan i rörelse-verksamheten i studerandes vardag och varför bodre verksamhetens finansiering tryggas även i framtiden? I Studerandenas Idrottsförbunds valbloggseries andra del skriver sakkunnig inom högskoleidrott Anni Liina Ikonen om Högskolan i rörelse-verksamhetens betydelse.

  Läs mer om artikeln: Högskolan i rörelse-verksamheten stöder långvarigt och omfattande välbefinnande

 • Vi lyfter med studerandena i motionsfrämjandet

  Publicerat:

  Studerandenas problem döljs bakom narrativet om att klara sig, och det beror på att de är unga, skriver OLL:s generalsekreterare Niko Peltokangas. I riksdagsvalet för förbundet en kampanj för att studerandena ska identifieras som sin egen grupp i lagstiftningen om motionsfrämjande.

  Läs mer om artikeln: Vi lyfter med studerandena i motionsfrämjandet

 • Högskoleidrotten bör beaktas i högskolornas finansiering

  Publicerat:

  Högskolestuderandenas välbefinnande har varit i kris de senaste åren, och därför måste det satsas mer på finansieringen av högskoleidrotten, skriver Emilia Junnila, ordförande för Studerandenas Idrottsförbund. För att förhindra större kriser och kostnader för orörlighet måste investeringar göras nu.

  Läs mer om artikeln: Högskoleidrotten bör beaktas i högskolornas finansiering