Teman på förhöstens webbseminarier är elitidrott och Högskolan i rörelse-samarbete

Hösten för med sig intressanta webbseminarier som handlar om högskoleidrott!

Den 30 september kl. 9–10 ordnar OLL tillsammans med Olympiska kommittén ett webbseminarium om högskolor med en positiv inställning till elitidrott och dubbelkarriär för idrottande studerande. Vi får höra om det utvärderingssystem som Olympiska kommittén har berett för högskolor med en positiv inställning till elitidrott och diskutera hur det går att kombinera idrott och högskolestudier.

Webbseminariet riktar sig speciellt till högskolornas personal och studentgemenskaper. Mer information och instruktioner för anmälan kommer att uppdateras på vår webbplats (på finska).

OLL, regionala idrottsorganisationer och programmet Studier i rörelse bjuder in dig till ett gemensamt webbseminarium Studier i rörelse vid högskolor, som hålls den 12 oktober kl. 9–11. Det är en fortsättning på https://www.oll.fi/liikkuva-korkeakoulu/liikkuva-korkeakoulu-koulutukset/koulutusyhteistyo-liikunnan-aluejarjestojen-kanssa/webbseminariet i februari, där högskolorna och de regionala idrottsorganisationerna fick lära känna varandra och inleda samarbete. På det kommande webbseminariet presenterar vi lyckade exempel på samarbete i regionerna och aktuella forskningsrön om studerandes välbefinnande. Du kommer väl i kapp, även om du inte var med i februari! Du hittar webbseminariets https://www.oll.fi/tapahtumat/liikkuva-opiskelu-korkeakouluissa-webinaari/evenemangssida här (på finska).

Du kanske också är intresserad av

 • Tuire Ranta-Meyer: Den lekande människan vågar motionera i högskola

  Publicerat:

  I den här bloggtexten frågar jag om yrkeshögskolor får ha fantasiledare och ”tokighetsmästare” som i Littles byrå? Kan en kreativ idé som känns lite knäpp idag vara en driftkraft för utvecklingen i morgon? Kan vi hitta sådana perspektiv på högskoleidrott som inte kräver att studerande är fulla av sportig styrka för att kunna delta i idrott, att motionera självständigt och att njuta av fysisk aktivitet ett steg − eller till exempel en roterande handled i taget?

  Läs mer om artikeln: Tuire Ranta-Meyer: Den lekande människan vågar motionera i högskola

 • Tyska genom rörelse – en presentation av pulpetlös språkundervisning

  Publicerat:

  Suvi Kotkavuori är universitetslärare i franska och utförande i Helsingfors universitets lektorer. Hon skrivar av hur Tia Patenge har tagit över rorelse i undervisning. I blog Suvi har intervjudat Tia som talar om hur hon har upplevd "pulpetlös undervisen" och vad det har gett henne. I blog sitaten är från Tia Patages.

  Läs mer om artikeln: Tyska genom rörelse – en presentation av pulpetlös språkundervisning

 • Svenskspråkigt seminarium inom projektet Studier i rörelse 27.11.2020

  Publicerat:

  Projektet Studier i rörelse är fortsättningen på Skolan i rörelse och riktar sig till andra stadiets skolor, dvs gymnasier, yrkesläroanstalter, högskolor och universitet.

  Läs mer om artikeln: Svenskspråkigt seminarium inom projektet Studier i rörelse 27.11.2020