#perseetpenkistä och #studierirörelseNU!

Studerande sitter i genomsnitt cirka 11 timmar per dag. De alarmerande siffrorna förorsakas av den passiverande högskolemiljö som tvingar studerande att sitta den ena föreläsningen efter den andra utan uppfriskande pauser som är viktiga för hälsan. Vi på Studerandenas Idrottsförbund kräver att programmet Studier i rörelse ska omfatta högre stadiet under den kommande regeringsperioden.

Inför det kommande riksdagsvalet ordnar OLL ett jippo den 12 februari där vi försöker få människor vid Helsingfors universitets huvudbyggnad att röra på sig med hjälp av OLL:s kanslipersonal och idrottsansvariga.

I mars håller vi dessutom en paneldebatt med riksdagsvalkandidaterna med temat motion. Vi bjuder in riksdagsledamöter som har idrottspolitiskt inflytande. Mer information om evenemanget kommer senare, följ oss på sociala medier och besök vår webbplats.

#perseetpenkistä
#studierirörelseNU
#liikkuvaopiskeluNYT

Twitter och Instagram: @liikuntaliitto
Facebook: Opiskelijoiden Liikuntaliitto – OLL

Jussi Ansala

Specialsakkunnig inom högskoleidrott

Författarprofil: Jussi Ansala

Du kanske också är intresserad av

 • Högskolan i rörelse-verksamheten stöder långvarigt och omfattande välbefinnande

  Publicerat:

  Hur syns Högskolan i rörelse-verksamheten i studerandes vardag och varför bodre verksamhetens finansiering tryggas även i framtiden? I Studerandenas Idrottsförbunds valbloggseries andra del skriver sakkunnig inom högskoleidrott Anni Liina Ikonen om Högskolan i rörelse-verksamhetens betydelse.

  Läs mer om artikeln: Högskolan i rörelse-verksamheten stöder långvarigt och omfattande välbefinnande

 • Vi lyfter med studerandena i motionsfrämjandet

  Publicerat:

  Studerandenas problem döljs bakom narrativet om att klara sig, och det beror på att de är unga, skriver OLL:s generalsekreterare Niko Peltokangas. I riksdagsvalet för förbundet en kampanj för att studerandena ska identifieras som sin egen grupp i lagstiftningen om motionsfrämjande.

  Läs mer om artikeln: Vi lyfter med studerandena i motionsfrämjandet

 • En tävling mellan högskoleidrotten och beslutsfattarna på Medborgartorget 22.2

  Publicerat:

  Studerandenas Idrottsförbunds (OLL) riksdagsvalkampanj "Liikuttavan arvokas" inleds med ett gemensamt jippo den 22 februari klockan 14, då studie- och arbetsdagen avbryts i 54 minuter för rörelse. På Medborgartorget i Helsingfors kan man delta i en gemensam motionsstund samt följa tävlingen mellan ett lag som representerar högskoleidrotten och ett lag som representerar beslutsfattare.

  Läs mer om artikeln: En tävling mellan högskoleidrotten och beslutsfattarna på Medborgartorget 22.2