Årets Flamma-priset för Moveo idrotstjänster och OLL-pokalen till Vasa

Publicerat: Kategori: Meddelande Taggar:

Studentidrottens promoters belönades vid Studerandenas Idrottsförbundets (OLL) förbundsmöte i Kuortane den 10 november.

Pekko Pirhonen och Markus Halonen ansvarar för den gemensamma välfärds- och idrottstjänsten Moveo vid LUT-universitetet och LAB Yrkeshögskolan. Studenter känner Pirhonen och Halonen som lättåtkomliga aktörer som gör ett enormt osjälviskt arbete och intressebevakning för studenter som inte förväntas av dem för jobb-bildens skull - och alltid en glimt i ögat och ett leende på läpparna!

Markus Halonen
Pekko Pirhonen

OLL-pokalen som ska överlämnas till föreningens medlemsgemenskap kommer att finnas i Studentkåren vid Vasa Universitet (VYY) under nästa år. Studentkårens proaktiva, långsiktiga och systematiska arbete har haft en avgörande betydelse för universitetets och dess lednings förståelse för idrottstjänsternas betydelse.

OLL tackar VYY särskilt på dessa påverkansexpert och styrelsens idrottansvarare för deras arbete med att hitta en varaktig lösning på situationen.

Du kanske också är intresserad av

 • Främjande av likabehandling ingår i OLL:s hela verksamhet

  Publicerat:

  Att främja likabehandlingen är närvarande inom alla delområden av vår verksamhet. Verksamheten styrs av OLL:s omfattande likabehandlingsplan, som uppdaterades under detta år. Den uppdaterade planen antogs under förbundsmötet, som hölls i Vuokatti 2–3 november. Planen förklarar begreppet likabehandling och OLL:s verksamhet för att främja likabehandlingen. Dessutom lyfter planen fram att OLL:s är en feministisk och antirasistisk organisation.

  Läs mer om artikeln: Främjande av likabehandling ingår i OLL:s hela verksamhet

 • Dags att sätta punkt för problemen i studerandenas välbefinnande - Studerandenas Idrottsförbund kräver åtgärder för högskoleidrotten

  Publicerat:

  Den ökade psykiska ohälsan bland högskolestuderanden är ett känt faktum, men gärningar för att åtgärda problemen har förblivit svaga. I nästa riksdagsval är det hög tid att fokusera på högskolestuderandenas välbefinnande och fysiska aktivitet, kräver Studerandenas Idrottsförbund (OLL) under sitt förbundsmöte som hölls i Vuokatti den 2–3 november.

  Läs mer om artikeln: Dags att sätta punkt för problemen i studerandenas välbefinnande - Studerandenas Idrottsförbund kräver åtgärder för högskoleidrotten

 • Niko Peltokangas: OLL:s medlemskapsmodell går ut på att utveckla verksamheten

  Publicerat:

  Att utveckla medlemskapsmodellen kändes som ett monster som man inte riktigt kan urskilja i ett mörkt rum, skriver OLL:s generalsekreterare Niko Peltokangas. Men hur känns det nu? Peltokangas beskriver sina känslor och iakttagelser från det senaste året.

  Läs mer om artikeln: Niko Peltokangas: OLL:s medlemskapsmodell går ut på att utveckla verksamheten