Moveo-liikuntapalvelujen tekijät valittiin Vuoden Liekehtijöiksi – OLL-malja myönnettiin Vaasaan

Julkaistu: Kategoria: Tiedote Asiasanat:

Opiskelijaliikunnan edistäjiä palkittiin Opiskelijoiden Liikuntaliiton (OLL) liittokokouksessa Kuortaneella 10. marraskuuta.

Vuoden Liekehtijäksi 2021 on valittu LUT-yliopiston ja LAB-ammattikorkeakoulun yhteisestä hyvinvointi- ja liikuntapalvelu Moveosta vastaavat Pekko Pirhonen ja Markus Halonen. Opiskelijat tuntevat Pirhosen ja Halosen helposti lähestyttävinä toimijoina, jotka tekevät valtavasti pyyteetöntä työtä ja opiskelijoiden edunvalvontaa, jota heiltä ei työnkuvan puolesta odoteta – ja aina pilke silmäkulmassa ja hymy huulilla!

Korona-aikana he ovat lanseeranneet opiskelijoille ilmaiset etäjumpat ja taukoliikuntasessiot. Halonen on edistänyt ulkokuntosalin perustamista kampuksen kuntasalin ollessa suljettuna. Pirhonen puolestaan osallistuu opiskelijoiden liikuntatoimikunnan toimintaan ja on mahdollistamassa Lappeenrannassa järjestettäviä kiltaolympialaisia.

Vuoden Liekehtijät vastaavat korkeakoulujensa Tikissä Työelämään -hankkeesta, joka tähtää muun muassa hyvinvointimentoroinnin opinnollistamiseen. Opiskelijat pääsevät myös soveltamaan koulussa opittuja asioita yhteistyöprojekteissa kuten kampuksilla ja etänä toteutettavassa hyvinvointivalmennuksessa sekä YTHS:n kanssa vedettävässä kyykkykoulussa.

Markus Halonen
Pekko Pirhonen

Liiton jäsenyhteisölle luovutettava OLL-malja on seuraavan vuoden ajan Vaasan yliopiston ylioppilaskunnan (VYY) hallussa. Ylioppilaskunnan ennakoivalla, pitkäjänteisellä ja systemaattisella työllä on ollut ratkaiseva vaikutus siihen, että yliopisto ja sen johto on ymmärtänyt liikuntapalvelujen tärkeyden.

Vaasan yliopiston liikuntapalvelujen tilanne on pitkään ollut heikko, mikä on näkynyt myös valtakunnallisissa korkeakoululiikunnan selvityksissä. Myös opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt liikunnallisen elämäntavan edistämisen hankeavustuksia liikuntapalvelujen parantamiseksi. OKM:n hankeavustuksin palkatun liikuntakoordinaattorin ja muiden toimijoiden erinomaisella työllä yliopiston liikuntapalveluja on saatu hienosti parannettua, mutta liikuntatoiminnan jatkuvuus ja vakinaistaminen on ollut koko ajan uhattuna. Korona-aika ei ole myöskään helpottanut asiaa.

Opiskelijoiden Liikuntaliitto kiittää VYY:tä ja erityisesti sen edunvalvonta-asiantuntijaa ja hallituksen liikuntavastaavaa työstään kestävän ratkaisun löytämiseksi tilanteeseen.

Lisätietoja

Koulutus- ja tapahtuma-asiantuntija Markku Rantahalvari
markku.rantahalvari@oll.fi
044 780 0217

Sinua voisi kiinnostaa myös

 • Yhdenvertaisuuden edistäminen osana OLL:n kaikkea toimintaa

  Julkaistu:

  Yhdenvertaisuuden edistäminen on läsnä kaikilla osa-alueilla toiminnassamme. Toimintaa ohjaa OLL:n laaja yhdenvertaisuussuunnitelma, joka päivitettiin tänä vuonna. Päivitetty suunnitelma hyväksyttiin 2.–3. marraskuuta pidetyssä liittokokouksessa Vuokatissa. Suunnitelma avaa yhdenvertaisuuden käsitteitä ja OLL:n toimintaa yhdenvertaisuuden edistämisessä. Lisäksi suunnitelmassa on tuodaan esiin OLL:n olevan feministinen ja antirasistinen järjestö.

  Lue lisää artikkelista: Yhdenvertaisuuden edistäminen osana OLL:n kaikkea toimintaa

 • Opiskelijoiden pahoinvoinnin loputtava nyt – Opiskelijoiden Liikuntaliitto vaatii toimia korkeakoululiikunnan puolesta

  Julkaistu:

  Korkeakouluopiskelijoiden lisääntynyt pahoinvointi on yleisesti tiedossa, mutta teot sen katkaisemiseksi ovat jääneet laimeiksi. Seuraavissa eduskuntavaaleissa on korkea aika nostaa korkeakouluopiskelijoiden hyvinvointi ja liikkuminen keskiöön, vaatii Opiskelijoiden Liikuntaliitto (OLL) Vuokatissa 2.–3. marraskuuta pitämässään liittokokouksessa.

  Lue lisää artikkelista: Opiskelijoiden pahoinvoinnin loputtava nyt – Opiskelijoiden Liikuntaliitto vaatii toimia korkeakoululiikunnan puolesta

 • Niko Peltokangas: OLL:n jäsenmallissa on kyse toiminnan kehittämisestä

  Julkaistu:

  Jäsenmallin kehittäminen tuntui möröltä, josta ei pimeässä huoneessa saa selvää, kirjoittaa OLL:n pääsihteeri Niko Peltokangas. Mutta miltä nyt tuntuu? Peltokangas erittelee tuntemuksiaan ja havaintojaan vuoden varrelta.

  Lue lisää artikkelista: Niko Peltokangas: OLL:n jäsenmallissa on kyse toiminnan kehittämisestä