Uutiset asiasanalla: Korkeakoululiikunta

Tältä sivulta löydät kootusti julkaistut uutiset, kannanotot, tiedotteet ja blogitekstit. Voit suodattaa näkymää alla olevien kategorioiden avulla. Voit myös etsiä tiettyyn teemaan liittyviä julkaisuja. Teemat on merkitty #-merkillä kunkin julkaisun yhteydessä.

 • OLL: Liikunnasta leikkaaminen tarkoittaa tulevaisuuden työkyvystä leikkaamista

  Julkaistu:

  Opiskelijoiden ja nuorten koronan kurittama hyvinvointi kaipaa lisää rahaa eikä leikkauksia. Opiskelijoiden Liikuntaliitto (OLL) pitää anteeksiantamattomana valtion budjettiin suunniteltuja liikunta-, nuoriso- ja kulttuurialojen leikkauksia.

  Lue lisää artikkelista: OLL: Liikunnasta leikkaaminen tarkoittaa tulevaisuuden työkyvystä leikkaamista

 • Essi Lumme: Koronapandemian jäljet voivat näkyä pitkään korkeakoululiikunnassa

  Julkaistu:

  Pandemia on kurittanut ja kirittänyt korkeakoulujen liikuntapalveluja, ja sen vaikutuksia nähdään vielä pitkään. Varapuheenjohtaja Essi Lumme kertoo, mitä OLL:n seurantakysely paljastaa koronapandemian vaikutuksista korkeakoululiikuntaan.

  Lue lisää artikkelista: Essi Lumme: Koronapandemian jäljet voivat näkyä pitkään korkeakoululiikunnassa

 • Jussi Ansala: Viisi näkökulmaa parempaan korkeakoululiikuntaan

  Julkaistu:

  Korkeakoululiikunnan erityisasiantuntija Jussi Ansala eritteli 1. lokakuuta SeAMK Sports -seminaarissa paremman korkeakoululiikunnan aineksia.

  Lue lisää artikkelista: Jussi Ansala: Viisi näkökulmaa parempaan korkeakoululiikuntaan

 • Essi Lumme: Opiskelijoita ei saa jättää epätietoisuuteen rajoitusten jatkumisesta

  Julkaistu:

  Korkeakouluopiskelijat palailevat parhaillaan opintojen pariin. Samalla moni opiskelija palaa kesän vietosta arkirutiineihin kuten korkeakoululiikunnan pariin. Kaikki korkeakouluopiskelijat eivät kuitenkaan pääse aloittamaan syksyn opiskelua kampuksilla. Koronasta johtuen eri puolilla Suomea on voimassa eritasoisia rajoituksia, jotka aiheuttavat haasteita myös korkeakoululiikunnan järjestämiselle.

  Lue lisää artikkelista: Essi Lumme: Opiskelijoita ei saa jättää epätietoisuuteen rajoitusten jatkumisesta

 • Koronan aiheuttamaa hyvinvointivajetta korjataan liikunnalla

  Julkaistu:

  Koronarajoitusten pakottama etäopiskelu altistaa opiskelijan helposti keskittymisvaikeuksille, kehon kiputiloille ja yksinäisyydelle. Jo ennen koronaa opiskelijat istuivat päivittäin lähes 11 tuntia. Näiden faktojen valossa korkeakoululiikunta on opiskelijoiden ja henkilöstön hyvinvoinnin välttämätön tukipilari nyt koronan loppuvaiheessa sekä opiskelun siirtyessä takaisin kampuksille.

  Lue lisää artikkelista: Koronan aiheuttamaa hyvinvointivajetta korjataan liikunnalla

 • Jatkokysely koronan vaikutuksista korkeakoululiikuntaan on nyt ulkona

  Julkaistu:

  Elämme yhä koronan vaikutusten kanssa ja eritasoisia rajoituksia on yhä voimassa ympäri Suomea. Haluamme selvittää korkeakoululiikunnan tilannetta jatkoksi viime vuotiselle kyselylle. Kysely on koostettu aiempien kysymysten pohjalta. 

  Lue lisää artikkelista: Jatkokysely koronan vaikutuksista korkeakoululiikuntaan on nyt ulkona

 • Markus Halonen: Tiedon levittäminen on tärkeä osa aktiivisuuden edistämistä

  Julkaistu:

  Korkeakoulukulttuurin aktiivisuuden lisääminen on monitahoinen tavoite, jonka saavuttamiseksi kohderyhmää kannattaa lähestyä monesta eri kulmasta. Liikunnan hyödyistä ja liikkumattomuuden haitoista muistuttaminen on tietenkin tärkeää, mutta tarvitaan myös yksityiskohtaisempaa tietoa, kun uuden oppiminen halutaan jalostaa aktiivisuutta lisääväksi toiminnaksi. Tikissä työelämään -hanke järjesti elokuussa 2020 kolmen webinaarin sarja, jossa tarkasteltiin liikunnan hyötyjä mutta myös mahdollisia haittoja muun muassa aivoterveyden ja uusien liikkumisen suositusten näkökulmasta.

  Lue lisää artikkelista: Markus Halonen: Tiedon levittäminen on tärkeä osa aktiivisuuden edistämistä

 • SportUni liittyi OLL:n yhteistoimintajäseneksi

  Julkaistu:

  Tiistaina 9. helmikuuta jäseneksi hyväksytty SportUni on Opiskelijoiden Liikuntaliiton viides yhteistoimintajäsen. Se tarjoaa liikuntapalveluja Tampereen korkeakoulujen opiskelijoille ja henkilökunnalle. Tervetuloa mukaan, SportUni!

  Lue lisää artikkelista: SportUni liittyi OLL:n yhteistoimintajäseneksi

 • Liisa Reinola: Korkeakouluopiskelijat ‒ helposti unohdettu käyttäjäryhmä

  Julkaistu:

  Usein puhutaan lasten ja nuorten liikunnasta ja heidän tasa-arvoisista harrastusmahdollisuuksistaan. Kuinka tietyt lajit ovat kalliita harrastaa, mutta kuinka liikunta on tärkeää kehityksen, sosiaalisten suhteiden ja jopa terveyden kannalta. Kun heidän asiansa on saatu jotenkin kuntoon, hypätään useampi kymmenen vuotta eteenpäin ja keskustellaan vanhusten liikuntamahdollisuuksista. Liikunta näytteleekin todella suurta osaa heidän terveytensä ja toimintakykynsä tukemisessa. Heille täytyy siis tarjota mahdollisuus turvalliseen kuntosaliharjoitteluun, lähellä olevat lenkkipolut ja kaupungin liikuntapalveluiden ohjatut eläkeläisryhmät.

  Lue lisää artikkelista: Liisa Reinola: Korkeakouluopiskelijat ‒ helposti unohdettu käyttäjäryhmä

 • Opiskelijoiden Liikuntaliitto: Opiskelijaliikunta kaipaa koronan jälkeen rahaa, ei leikkauksia

  Julkaistu:

  Opiskelijoiden Liikuntaliiton (OLL) liittokokous edellyttää, että korkeakoulut turvaavat liikuntapalvelujen rahoituksen koronakriisin jälkeen. Liikuntapalvelut edistävät merkittävästi korkeakouluopiskelijoiden fyysistä ja sosiaalista hyvinvointia ja jaksamista. Pienissä budjeteissa jo pienillä leikkauksilla olisi suhteettoman suuri vaikutus.

  Lue lisää artikkelista: Opiskelijoiden Liikuntaliitto: Opiskelijaliikunta kaipaa koronan jälkeen rahaa, ei leikkauksia