OLL:n yhteistempauksella 22. helmikuuta korkeakoululiikunta osaksi vaalikeskusteluja

Opiskelijoiden Liikuntaliiton (OLL) Liikuttavan arvokas -kampanja tuo esiin korkeakoululiikunnan merkitystä eduskuntavaaleissa. Kampanja avataan valtakunnallisella yhteistempauksella 22. helmikuuta 2023, jolloin OLL myös järjestää yhdessä UniSportin kanssa kaikille avoimen tapahtuman Helsingin Kansalaistorilla.

Opiskelijoiden Liikuntaliiton eduskuntavaalitavoitteissa korostuvat korkeakoululiikunnan ja korkeakouluopiskelijoiden hyvinvoinnin kaipaamat panostukset. Vaikka hyvinvointinsa kannalta tarpeeksi liikkuvien korkeakouluopiskelijoiden määrä on kasvanut, saa edelleen yli puolet (54 %) korkeakouluopiskelijoista liian vähän liikettä arjessaan.

Ajankohtaisesta liikkumattomuutta käsittelevästä keskustelusta puuttuu täysin tämä 300 000 korkeakouluopiskelijan joukko.

“Tilanteen korjaaminen vaatii konkreettisia muutoksia korkeakouluympäristöön ja opiskeluolosuhteisiin sekä rahallisia kannustimia korkeakouluille liikuntamahdollisuuksien turvaamiseksi. Ajankohtaisesta liikkumattomuutta käsittelevästä keskustelusta puuttuu täysin tämä 300 000 korkeakouluopiskelijan joukko”, sanoo OLL:n puheenjohtaja Emilia Junnila.

Muistuttaakseen päättäjiä hälyttävästä prosenttiluvusta, järjestää OLL valtakunnallisen Liikuttavan arvokas -yhteistempauksen 22. helmikuuta, jolloin kaikkia kannustetaan keskeyttämään opiskelu- ja työpäivänsä 54 minuutiksi liikkumisen merkeissä.

Yhteistempauksen aikana voi esimerkiksi lähteä kävelylle tai tehdä rentouttavaa taukojumppaa, pitää yhteisen liikuntahetken kavereiden kanssa, järjestää liikuntatapahtuman tai osallistua OLL:n tapahtumaan Kansalaistorilla Helsingissä klo 14.

“Toivomme, että niin yksittäiset opiskelijat kuin opiskelijajärjestöt ja korkeakoulutoimijat sekä muut aiheesta kiinnostuneet tarttuvat yhteistempauksen haasteeseen”, sanoo Kansalaistorin tapahtuman järjestelyistä vastaava varapuheenjohtaja Atte Kolehmainen.

Yhteinen liikuntahetki Kansalaistorilla klo 14

Kansalaistorin tapahtuma järjestetään yhteistyössä korkeakoululiikuntapalveluja pääkaupunkiseudulla tarjoavan UniSportin kanssa. UniSport pitää tapahtumassa yhteisen, kaikille avoimen matalan kynnyksen liikuntatuokion.

“Meille oli heti selvää, että olemme mukana tässä tapahtumassa. Panostus korkeakoululiikuntaan on olennaista paitsi opiskelijoiden opiskelukykyä niin myös heidän työelämässä toteutuvia liikuntatottumuksia ajatellen”, sanoo UniSportin koordinaattori Iida Isotalo.

Yhteisen liikuntahetken jälkeen tapahtumassa päästään seuraamaan korkeakouluopiskelijoita edustavan joukkueen ja päättäjiä edustavan joukkueen välistä kisailua.

“Tapahtuma on myös päättäjille oivallinen tilaisuus keskustella korkeakoulu- ja liikunta-alaa edustavan äänestäjäkunnan kanssa”, Junnila toteaa.

Mitä? Liikuttavan arvokas -yhteistempaus: 54 minuuttia liikettä.

Missä? Missä vain: kotona, ulkona, korkeakoulussa tai Kansalaistorilla.

Milloin? 22. helmikuuta klo 14.

Lisätiedot

oll.fi/liikuttavanarvokas

Emilia Junnila
puheenjohtaja
emilia.junnila@oll.fi / +358 44 7800 211

Sinua voisi kiinnostaa myös