Opiskelijoiden Liikuntaliiton ja Olympiakomitean yhteisessä vaalipaneelissa aiheina korkeakoululiikunta ja opiskelijaurheilu

Opiskelijoiden Liikuntaliitto (OLL) ja Olympiakomitea järjestävät eduskuntavaalipaneelin maanantaina 13. maaliskuuta klo 14–15.30. Vaalipaneelissa keskitytään korkeakoululiikuntaa ja opiskelijaurheilua koskeviin kysymyksiin.

Vaalipaneeliin kutsutaan liikuntaa ja opiskelijamaailmaa tuntevia ehdokkaita kaikista eduskuntaan valituista puolueista. OLL:n ja Olympiakomitean laatiman kysymyspatteriston lisäksi ehdokkaille on mahdollista esittää yleisökysymyksiä. Puolitoista tuntia kestävä paneeli striimataan OLL:n YouTube-kanavalla.

Korkeakoululiikuntaan ja opiskelijaurheiluun keskittyvällä vaalipaneelilla halutaan tuoda esiin korkeakouluopiskelijat, jotka ovat ryhmänä jääneet viimeaikaisen liikuntakeskustelun ulkopuolelle. Vaalipaneeli on osa OLL:n Liikuttavan arvokas -eduskuntavaalikampanjaa.

“Korkeakouluopiskelijoita on noin 300 000. Kun politiikassa käydään keskustelua liikkumattomuuteen liittyvistä ratkaisuista, ei opiskelijoiden hyvinvointia voida jättää huomiotta. Nykyiset opiskelijat ovat myös lähitulevaisuuden työvoimaa”, sanoo OLL:n puheenjohtaja Emilia Junnila.

Olympiakomitean Liikettä Suomeen -kampanjassa haastetaan puolueet ja ehdokkaat nostamaan liikkeen, liikunnan ja urheilun lisääminen seuraavan hallitusohjelman yhdeksi avaintavoitteeksi. Olympiakomitean julkaisemissa liikunnan ja urheilun vaalitavoitteissa ja OLL:n vaalitavoitteissa onkin paljon yhteistä: molemmissa nostetaan esiin esimerkiksi satsaukset rakenteisiin ja rahoitukseen sekä Liikkuvat-ohjelmien ja Harrastamisen Suomen mallin kehittäminen.

Voit ilmoittautua Olympiastadionilla järjestettävän vaalipaneelin yleisöön sekä jättää kysymystoiveen ehdokkaille täällä. Anonyymilla lomakkeella pyritään muodostamaan arvio osallistujamäärästä.

Lisätiedot

Niko Peltokangas
pääsihteeri
Opiskelijoiden Liikuntaliitto
niko.peltokangas@oll.fi / +358 44 780 0210

Toni Ahva
yhteiskuntasuhdepäällikkö
Olympiakomitea
toni.ahva@olympiakomitea.fi / 0504409647

Sinua voisi kiinnostaa myös

 • Vaalipodin viimeinen jakso

  Julkaistu:

  Opiskelijaliike-podcastin vaalisarjan kolmannessa ja viimeisessä jaksossa ääneen pääsevät Silja Borgarsdóttir Sandelin (RKP), Sari Essayah (KD) sekä Karoliina Kähönen (Liik.). Haastateltavat pohtivat mm. sitä, miten hyvinvoinnin heikkenemistä ennaltaehkäiseviin toimiin voitaisiin panostaa enemmän, jotta sosiaali- ja terveydenhuollon kriisiytyminen vältettäisiin.

  Lue lisää artikkelista: Vaalipodin viimeinen jakso

 • OLL:n yhteistempauksella 22. helmikuuta korkeakoululiikunta osaksi vaalikeskusteluja

  Julkaistu:

  Opiskelijoiden Liikuntaliiton (OLL) Liikuttavan arvokas -kampanja tuo esiin korkeakoululiikunnan merkitystä eduskuntavaaleissa. Kampanja avataan valtakunnallisella yhteistempauksella 22. helmikuuta 2023, jolloin OLL myös järjestää yhdessä UniSportin kanssa kaikille avoimen tapahtuman Helsingin Kansalaistorilla.

  Lue lisää artikkelista: OLL:n yhteistempauksella 22. helmikuuta korkeakoululiikunta osaksi vaalikeskusteluja

 • Joko puhutaan liikkumisesta? Opiskelijoiden Liikuntaliitto vaatii vaalitavoitteissaan konkreettisia toimia liikunnan edistämiseksi

  Julkaistu:

  Mikä toimiala on 1) miljardien arvoinen, 2) kaikkien poliitikkojen suosiossa ja 3) lähes näkymätön vaalikeskusteluissa? Kyse on liikkumisen ja liikunnan edistämisestä. Opiskelijoiden Liikuntaliiton (OLL) kunnianhimoisena tavoitteena onkin tuoda korkeakoululiikunta kevään eduskuntavaalikeskusteluihin.

  Lue lisää artikkelista: Joko puhutaan liikkumisesta? Opiskelijoiden Liikuntaliitto vaatii vaalitavoitteissaan konkreettisia toimia liikunnan edistämiseksi