OLL haastaa korkeakoulujen rehtorit lisäämään opiskelijoiden liikkumista

Julkaistu: Kategoria: Tiedote Asiasanat:

Opiskelijoiden Liikuntaliitto (OLL) haastaa ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen rehtorit kertomaan, millä keinoille korkeakouluissa aiotaan lisätä opiskelijoiden liikkumista. Euroopan urheiluviikon haaste on heitetty rehtoreille X-palvelussa.

Haasteella OLL haluaa synnyttää keskustelua uusista keinoista korkeakoulujen liikkumisolosuhteiden ja toimintakulttuurin parantamiseksi. Liiton puheenjohtaja Emilia Junnila huomauttaa, että liikkumisolosuhteissa ei ole kyse vain kuntosaleista ja pyörätelineistä vaan myös esimerkiksi luentojen ja kampusten järjestelyistä ja tiloista.

– Korkeakoulujen kannalta hälyttävintä on se, että opiskelijat istuvat keskimäärin 11 tuntia päivässä. Suurin osa istumisesta kertyy opiskelupäivän aikana, joten korkeakoulun käytännöt, tilat ja asenteet ovat avainasemassa istumisen ja paikallaanolon vähentämisessä.

Liikkumisen lisääminen on muutenkin ajankohtainen aihe, sillä elokuussa presidentti Niinistö esitti suomalaisille liikkumishaasteen ja myös uusi hallitus haluaa ohjelmassaan lisätä liikettä korkeakouluissa, Junnila lisää.

Liikkumisen edistämistä korkeakouluissa tuetaan valtakunnallisilla suosituksilla, jotka laadittiin vuonna 2011 OLL:n, opetus- ja kulttuuriministeriön, korkeakoulujen rehtorineuvostojen ja eri alojen asiantuntijoiden yhteistyönä. Vuonna 2018 niitä täydennettiin koko korkeakouluympäristön liikunnallistamisen sekä päivittäisen paikallaanolon ja istumisen vähentämisen suosituksilla.

Haaste on osa Euroopan komission perustamaa Euroopan urheiluviikkoa, jota rahoitetaan osaksi Erasmus+ -ohjelman tuella. #BeActive on viikon tunniste. Haasteet on esitetty OLL:n X-tilillä (ent. Twitter) osoitteessa twitter.com/liikuntaliitto.

– Haasteeseen voi vastata niin X:ssä kuin vaikka blogikirjoituksella, puheenjohtaja Junnila vinkkaa.

Lisätietoja:

puheenjohtaja Emilia Junnila, 044 7800 211, emilia.junnila@oll.fi

Sinua voisi kiinnostaa myös