Kansalaistorilla 22.2. kisataan päättäjien ja korkeakoululiikunnan edustajien välillä

Opiskelijoiden Liikuntaliiton (OLL) Liikuttavan arvokas -eduskuntavaalikampanja avataan yhteisellä tempauksella 22. helmikuuta klo 14, jolloin opiskelu- ja työpäivää tauotetaan 54 minuutin ajan liikkumisen merkeissä. Helsingin Kansalaistorilla päästään sekä liikkumaan yhdessä että seuraamaan päättäjiä ja korkeakoululiikuntaa edustavien joukkueiden välistä kisailua. 

Kansalaistorin tapahtuma on kaikille avoin ja ohikulkijat ovat tervetulleita osallistumaan yhteiseen, UniSportin vetämään matalan kynnyksen taukojumppaan.

Tapahtuman kisanumero alkaa klo 14.30. Korkeakoululiikuntaa edustavassa joukkueessa nähdään OLL:n puheenjohtaja Emilia Junnilan lisäksi Olympiakomitealta Liike- ja liikunnallinen elämäntapa -yksikön johtaja Petri Keskitalo, Suomen ylioppilaskuntien liiton ja Suomen opiskelijakuntien liiton puheenjohtajat Lotta Leinonen ja Joonas Soukkio sekä Nyyti ry:n puheenjohtaja Miisa Tervala ja vaikuttamistyön asiantuntija Tommi Yläkangas. Päättäjien joukkueen riveissä puolestaan ovat Sari Essayah (KD), Atte Harjanne (Vihr.), Iina Ilmarinen (Liik.), Mai Kivelä (Vas.), Pasi Kivisaari (Kesk.), Karoliina Kähönen (Liik.), Sari Multala (Kok.) sekä Mikko Ollikainen (RKP). Joukkueet ottavat mittaa toisistaan köydenvedossa ja palloviestissä.

“Korkeakouluopiskelijoista jopa 54 % ei saa tarpeeksi liikettä arjessaan. Suosituksia ja kehotuksia liikunnan harrastamiseen riittää, mutta nyt tarvitaan myös rakenteellisia muutoksia ja rahaa korkeakouluille liikkeen arkipäiväistämiseen. Leikkimielisellä kisailulla haluamme saattaa päättäjät kanssamme tämän keskustelun ääreen”, sanoo OLL:n puheenjohtaja Emilia Junnila.

Tempaustapahtumia myös Vaasassa ja Jyväskylässä

OLL tekee korkeakouluopiskelijoiden edunvalvontaa valtakunnallisesti, eikä Helsingin Kansalaistori ole ainoa paikka, jossa opiskelu- ja työpäivää tauotetaan tempauspäivänä. Esimerkiksi Vaasan yliopiston ylioppilaskunta järjestää kampanjan nimissä yhteisen kävelyn Palosaarella ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun opiskelijakunta järjestää kävelylenkin ja taukojumppaa.

Svenska Handelshögskolans Studentkår puolestaan toteuttaa aikataulujen päällekkäisyyksien vuoksi tempauksen jo tiistaina 21.2., kun vuosijuhlaviikon tarpeen mukaan opiskelijoille järjestetään 54 minuuttia kestävät tanssiharjoitukset.

“Olemme todella iloisia siitä, että tempaukseen tartutaan ympäri Suomen. Kaikki voivat olla mukana myös ilman tapahtumaan osallistumista keskeyttämällä työskentelyn kotona ja lähtemällä esimerkiksi pienelle päiväkävelylle”, Junnila vinkkaa.

LisätiedotEmilia Junnila
puheenjohtaja
Opiskelijoiden Liikuntaliitto
emilia.junnila@oll.fi / +358 44 7800 211

Lue lisää tempauksesta Liikuttavan arvokas -kampanjasivulta!

Kristiina Teppo

Viestintäasiantuntija (perhevapaalla)

Kirjoittajaprofiili: Kristiina Teppo

Sinua voisi kiinnostaa myös