Studerandeidrottsföreningar aktiverar

Vid högskolor runt om i Finland finns det ett enormt antal studerandeidrottsföreningar. De erbjuder ett omfattande utbud med grenar, och varje dag deltar hundratals studerande i verksamheten. Det lättaste sättet att hitta idrotts- och motionsföreningarna vid din högskola är genom din studerande- eller studentkår. Eller har du kanske planer på att grunda en egen idrottsförening?

Energi från studerandeidrotten

Studerandeidrottsföreningarna erbjuder en utmärkt möjlighet att njuta av motionens glädje. Fysisk aktivitet är en viktig motvikt mot studierna. Samtidigt får du en möjlighet att lära känna nya människor i din studerandegemenskap. Besök din studerande- eller studentkårs webbplats för att ta reda på vilka idrottsföreningar som har verksamhet på ditt campus. Gå modigt med i verksamheten!

Drömmer du om en egen studerandeidrottsförening?

Hittade du inte din favoritgren bland de lokala studerandeidrottsföreningarna? Ingen fara! Du kan kavla upp ärmarna och grunda en egen förening. Din studerande- eller studentkår kan ge mer information och hjälp med att grunda föreningen. De förtroendevalda och anställda som ansvarar för idrotten i din medlemsorganisation kan stöda dig med det praktiska.

Vill du utveckla verksamheten i din förening?

Har ni redan en existerande studerandeidrottsförening, och nu skulle ni vilja utveckla dess verksamhet? Vi hjälper studerandeidrottsföreningar inom våra medlemsorganisationer att ansöka om statsunderstöd från undervisnings- och kulturministeriet för att utveckla föreningsverksamheten. Om ni vill ansöka om stöd från undervisnings- och kulturministeriet för att utveckla föreningens verksamhet lönar det sig att först ta kontakt med oss. Vi hjälper er gärna med att ansöka om understöd.

På sidan Kontaktinformation hittar ni kontaktuppgifter till den som ansvarar för utvecklingen av föreningsverksamheten hos oss.