Uutiset asiasanalla: Sidosryhmät

Tältä sivulta löydät kootusti julkaistut uutiset, kannanotot, tiedotteet ja blogitekstit. Voit suodattaa näkymää alla olevien kategorioiden avulla. Voit myös etsiä tiettyyn teemaan liittyviä julkaisuja. Teemat on merkitty #-merkillä kunkin julkaisun yhteydessä.

 • Alkusyksyn webinaareissa opiskelevan urheilijan kaksoisuraa ja Liikkuva korkeakoulu -yhteistyötä

  Julkaistu:

  Syksy tuo tullessaan kiinnostavia webinaareja korkeakoululiikunnan aiheista!

  Lue lisää artikkelista: Alkusyksyn webinaareissa opiskelevan urheilijan kaksoisuraa ja Liikkuva korkeakoulu -yhteistyötä

 • Opiskelija- ja nuorisojärjestöt vaativat: Työuupuneen toimeentulo on turvattava sairausloman aikana myös ilman mielenterveysdiagnoosia

  Julkaistu:

  Työuupumus ja mielenterveyden oireilu yleistyvät yhä niin että niistä voidaan puhua lähes kansantautina. Työuupumuksesta toipuminen ja paluu työelämään on pitkä ja vaikea prosessi. Toimeentulon turvaaminen aiheuttaa monilla huolia toipumisen aikana. Ehdotamme sairauspäivärahakäytäntöihin muutosta, jolla turvataan toimeentulo työuupumuksesta aiheutuvan sairausloman aikana.

  Lue lisää artikkelista: Opiskelija- ja nuorisojärjestöt vaativat: Työuupuneen toimeentulo on turvattava sairausloman aikana myös ilman mielenterveysdiagnoosia

 • Opiskelijajärjestöjen yhteinen kuntavaalikampanja: parempi opiskelijakaupunki tehdään yhdessä

  Julkaistu:

  Opiskelijajärjestöjen yhteinen kuntavaalikampanja kannustaa opiskelijoita äänestämään ja lisää tietoisuutta kansainvälisten opiskelijoiden äänioikeudesta.

  Lue lisää artikkelista: Opiskelijajärjestöjen yhteinen kuntavaalikampanja: parempi opiskelijakaupunki tehdään yhdessä

 • FISU Volunteer Leaders Academy -haku on käynnissä

  Julkaistu:

  Kansainvälinen opiskelijaurheilun kattojärjestö FISU hakee maaedustajia FISU Volunteer Leaders Academyyn kaudelle 2021–2022. Akatemian tarkoituksena on tarjota opiskelijoille kansainvälinen väylä kehittyä johtajina ja parantaa opiskelijaliikunnan mahdollisuuksia niin Suomessa kuin kansainvälisesti.

  Lue lisää artikkelista: FISU Volunteer Leaders Academy -haku on käynnissä

 • Ruotsinkielinen seminaari Liikkuva Korkeakoulusta 27.11.2020

  Julkaistu:

  Finlands Svenska Idrotts järjesti Liikkuva opiskelu -aiheisen seminaarin ruotsiksi 27.11.2020. Seminaariin osallistui Opiskelijoiden Liikuntaliiton puolesta vuoden 2020 varapuheenjohtaja Sanna-Maria Ahl. Hän piti siellä esityksen opettajien merkityksesta osana opiskelijoiden matalankynnyksen liikkumista.

  Lue lisää artikkelista: Ruotsinkielinen seminaari Liikkuva Korkeakoulusta 27.11.2020

 • Parkouria ja ultimatea korkeakouluihin!

  Julkaistu:

  Parkouria ja ultimatea opiskelijoille -hanke on omalta osaltansa tukemassa opiskelijoiden aktiivisuuden ja liikunnan lisäämistä lajien kautta. Hankkeen avulla pystymme tarjoamaan lajikokeiluja edullisesti korkeakouluihin hyödyntäen mahdollisuuksien mukaan oppilaitoksen omia tai lähialueen tiloja. Lajikokeiluja voidaan toteuttaa hyvin joustavasti osana esimerkiksi tapahtumia ja liikuntahetkiä. Lajikokeilut taipuvat myös liikuntakurssien muotoon!

  Lue lisää artikkelista: Parkouria ja ultimatea korkeakouluihin!

 • Esitämme Harri Nurmea Allianssin hallitukseen

  Julkaistu:

  Opiskelijoiden Liikuntaliitto (OLL) esittää pitkäaikaista nuorisoalan toimijaa Harri Nurmea nuorisoalan kattojärjestön Allianssin hallitukseen. Nurmi toimi OLL:n varapuheenjohtajana vuonna 2019.

  Lue lisää artikkelista: Esitämme Harri Nurmea Allianssin hallitukseen

 • Saksaa liikkuen – esittelyssä pulpetiton kielten opetus

  Julkaistu:

  Yliopiston ranskan kielen opettaja ja Helsingin yliopiston opetusalan paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Suvi Kotkavuori kertoo blogissaan kollegansa Tia Patengen tarinan kohti liikunnalisempaa opetusta. Blogissa Suvi on haastatellut Tiaa, joka kertoo, miten hän on kokenut "pulpettitoman opetuksen" ja mitä se on opettanut hänelle. Blogissa käytetyt sitaatit ovat Tia Patengen.

  Lue lisää artikkelista: Saksaa liikkuen – esittelyssä pulpetiton kielten opetus

 • COVID-19 pandemian vaikutukset korkeakoululiikuntaan

  Julkaistu:

  Valtion liikuntaneuvosto (VLN) teetti kevään lopulla selvityksen liikunta-alan tilanteesta. Selvityksestä unohtuivat kokonaan korkeakoulujen liikuntapalvelut. Opiskelijoiden liikuntaliitto laati VLN:n kyselylomakkeiden pohjalta oman kohdennetun kyselyn korkeakoululiikuntatoimijoille.

  Lue lisää artikkelista: COVID-19 pandemian vaikutukset korkeakoululiikuntaan

 • Tuire Ranta-Meyer: Leikkivä ihminen uskaltaa liikkua korkeakoulussa

  Julkaistu:

  Tässä blogitekstissä Tuire Ranta-Meyer Metropolian ammattikorkeakoulusta pohtii, saako ammattikorkeakoulussa olla mielikuvittelujohtajia ja hulluusmestareita, kuten Littlen toimistossa? Voisiko luova, tänään vähän hassahtaneelta tuntuva idea olla huomenna kehitystä eteenpäin vievä voima? Löytyykö korkeakoululiikuntaan sellaisia näkökulmia, joissa opiskelijan ei tarvitse puhkua urheilullista voimaa voidakseen osallistua, harrastaa omilla ehdoillaan ja nauttia fyysisestä aktiivisuudesta askel − tai vaikkapa ranteen pyöritys kerrallaan.

  Lue lisää artikkelista: Tuire Ranta-Meyer: Leikkivä ihminen uskaltaa liikkua korkeakoulussa

 • Millan paikat oppia ja mokata

  Julkaistu:

  Kerron tässä omista tuutorvuosistani. Olin vertaistuutor, joka innostui liikunnasta. Opintojeni alussa etsin jonkin aikaa itselleni sopivaa toimintaa. Se ei ollut helppoa, mutta ratkaisu löytyi yllättävästä paikasta.

  Lue lisää artikkelista: Millan paikat oppia ja mokata

 • Miehistä parhaat, tää on matkamme pää

  Julkaistu:

  Tommi Läntinen, tuo turkulainen lahja Suomen musiikkiteollisuudelle, laulaa kaikkien rakastamassa hitissään kärsimyksen tiestä, Via Dolorosasta. Minun kärsimysten tie tuli päätökseensä, kun Opiskelijoiden Liikuntaliiton ympäristövastuuohjelma valmistui. Tässä blogissa kerron tuosta matkasta. Parhaimman mahdollisen lukukokemuksen saamiseksi suosittelen soittamaan tuota biisiä taustalla.

  Lue lisää artikkelista: Miehistä parhaat, tää on matkamme pää