"Arvokkainta oli kokea ihmisten innostus korkeakoululiikuntaa kohtaan!"

Julkaistu: Kategoria: Ajankohtaista Asiasanat:

Haku FISU Volunteer Leaders Academy'in (FVLA) on käynnissä vielä tämän viikon. OLL:n entinen puheenjohtaja Antti Pentikäinen kertoo kokemuksistaan ohjelmassa vuonna 2020.

Miksi ja millaisin odotuksin lähdit FVLA:han mukaan? Toteutuivatko odotukset?

FISU Volunteer Leaders Academy tarjoaa loistavan mahdollisuuden tutustua samanhenkisiin ihmisiin ympäri maailmaa. Ohjelma tarjoaa myös mahdollisuuden syventää omaa osaamista liikunnan ja johtamisen saralla, mikä innoitti mukaan lähtemiseen. Lisäksi FVLA on luonteva paikka jakaa tietoa ja oppia muilta osallistujilta.

Pandemian vuoksi kohtaamiset tapahtuivat Zoomin välityksellä, mikä heikensi yhteenkuuluvuuden tunteen syntymistä. Opittuja taitoja olisi tarkoitus myös hyödyntää käytännössä omassa kotimaassa, mutta myös tämä osa jäi omalta osalta vähäisemmälle huomiolle poikkeusoloista johtuen.

Mikä oli ohjelman tärkein anti sinulle?

Arvokkainta oli nähdä ja kokea ihmisten innostus korkeakoululiikuntaa kohtaan! Korkeakoululiikunnan olosuhteet vaihtelevat huomattavasti ympäri maailmaa, mutta yhdistävänä tekijänä on kuitenkin tahtotila asioiden eteenpäin viemisessä.

Miten pandemia-aika vaikutti ohjelman toteuttamiseen?

FVLA:n kohokohtana on ollut tapaaminen Kazanissa, jossa järjestettiin Universiadit kesällä 2013. Vuonna 2020 matka kuitenkin peruuntui ja korvaavaa ohjelmaa järjestettiin Zoomin välityksellä.

Kenelle suosittelisit FVLA:ta?

Kelle tahansa, joka on kiinnostunut korkeakoululiikunnasta ja kaipaa uusia elämän kokemuksia! Aikaisempaa taustaa korkeakoululiikunnasta ei tarvita, vaan matkan varrella on mahdollisuus omaksua kaikki tarvittavat tiedot ja taidot.

Lue lisää ohjelmaan hakemisesta tästä linkistä! Haku päättyy sunnuntaina 27.2.2022.

Sinua voisi kiinnostaa myös