Student nyhetsbrev 1/2022

Publicerat: Kategori: Nyhet Taggar:

Från student nyhetsbrev du kan plocka upp nyheter av intresse för dig eller högskolestudenter i din organisations kommunikation.

OLL ansvarar för studerandenas idrottsintressebevakning och SFM-tävlingar

Studerandenas Idrottsförbund (OLL) är en rikstäckande organisation bildad av högskolornas studerande- och studentkårer, som fokuserar på studerandenas välmående ur ett rörlighetsperspektiv. OLL försöker bland annat påverka beslutsfattare, utvecklar tillsammans med högskolorna en rörligare studerandevardag och utbildar idrottstutorer. Idrottsförbundet samordnar även till exempel FM-tävlingar inom olika idrottsgrenar.

Bekanta dig med OLL:s verksamhet på webben och prenumerera till exempel på nyhetsbrevet om studerandenas FM-tävlingar!

Med de här tipsen förbättrar du ditt minne och din förmåga att lära dig nytt!

Vet du hur motionen påverkar din hjärna och din inlärningsförmåga? I december anordnade vi ett webbseminarium där LIKES forskare Heidi Syväoja föreläste om motion och återhämtning och gav tips om hur man kan förbättra sitt minne och sin uppmärksamhet. Se inspelningen av webbinariet via länken! Videon har undertexter på finska, svenska och engelska.

Ansök om att representera Finland i FISU:s utbildning av volontärledare!

Om du är en 18–25-årig studerande som är intresserad av motion och idrott och har goda kunskaper i engelska, kan du ansöka till FISU, den internationella paraplyorganisationen för studentidrott, utbildning av volontärledare. FISU Volunteer Leaders Academy erbjuder studerande en internationell kanal för att utveckla sig som ledare och att förbättra möjligheter till studentidrott både i Finland och internationellt. Mer information om programmet och om hur du ansöker finns här!

Du kanske också är intresserad av