Opiskelijan uutiskirje 1/2022

Julkaistu: Kategoria: Ajankohtaista Asiasanat:

Opiskelijan uutiskirjeestä voit poimia sinua tai korkeakoulusi opiskelijoita kiinnostavia uutisia organisaatiosi omaan viestintään.

OLL vastaa opiskelijoiden liikuntaedunvalvonnasta ja OSM-kisoista

Opiskelijoiden liikuntaliitto (OLL) on korkeakoulujen opiskelija- ja ylioppilaskuntien muodostama valtakunnallinen järjestö, joka keskittyy opiskelijoiden hyvinvointiin liikkumisen näkökulmasta. OLL muun muassa lobbaa päättäjiä, kehittää liikkuvaa opiskeluarkea korkeakoulujen kanssa ja kouluttaa liikuntatuutoreita. Liikuntaliitto koordinoi myös esimerkiksi opiskelijoiden SM-kisoja useissa eri lajeissa.

Tutustu OLL:n toimintaan verkossa ja tilaa esimerkiksi opiskelijoiden SM-kisojen uutiskirje!

Näillä vinkeillä parannat muistia ja uuden oppimista!

Tiedätkö, miten liikkuminen vaikuttaa aivoihisi ja oppimiskykyysi? Järjestimme joulukuussa webinaarin, jossa LIKESin tutkija Heidi Syväoja luennoi liikunnasta ja palautumisesta ja antoi vinkkejä muistin ja tarkkaavaisuuden parantamiseen. Katso webinaarin tallenne tästä linkistä! Video on tekstitetty suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Hae Suomen edustajaksi FISU:n vapaaehtoisjohtajien koulutukseen!

Jos olet liikunnasta ja urheilusta kiinnostunut 18–25-vuotias englannintaitoinen opiskelija, voit hakea opiskelijaurheilun kansainvälisen kattojärjestön FISU:n vapaaehtoisjohtajien koulutukseen. FISU Volunteer Leaders Academy tarjoaa opiskelijoille kansainvälisen väylän kehittyä johtajina ja parantaa opiskelijaliikunnan mahdollisuuksia kotimaassa ja kansainvälisesti. Lue lisätiedot ja hakuohjeet täältä!

Sinua voisi kiinnostaa myös

 • ♥ Ystävänpäivän liikuntavinkki Nyytistä ♥ Näin hallitset stressiä liikunnalla

  Julkaistu:

  Opiskelijan arki voi olla kiireistä. Stressi painaa ja hektiseen arkeen voi olla vaikeaa saada sisällytettyä liikuntaharrastuksia. Hyvä uutinen tulee kuitenkin tässä: liikuntaa ei tarvitsekaan erikseen harrastaa, sillä arkiaktiivisuus riittää! Lisäksi liikunnasta voit saada hyvän työkalun stressinhallintaan. Toki varsinaisilla liikuntaharrastuksilla voi myös voimistaa liikunnasta saatavia hyötyjä.

  Lue lisää artikkelista: ♥ Ystävänpäivän liikuntavinkki Nyytistä ♥ Näin hallitset stressiä liikunnalla

 • OLL:n yhteistempauksella 22. helmikuuta korkeakoululiikunta osaksi vaalikeskusteluja

  Julkaistu:

  Opiskelijoiden Liikuntaliiton (OLL) Liikuttavan arvokas -kampanja tuo esiin korkeakoululiikunnan merkitystä eduskuntavaaleissa. Kampanja avataan valtakunnallisella yhteistempauksella 22. helmikuuta 2023, jolloin OLL myös järjestää yhdessä UniSportin kanssa kaikille avoimen tapahtuman Helsingin Kansalaistorilla.

  Lue lisää artikkelista: OLL:n yhteistempauksella 22. helmikuuta korkeakoululiikunta osaksi vaalikeskusteluja

 • Yhdenvertaisuuden edistäminen osana OLL:n kaikkea toimintaa

  Julkaistu:

  Yhdenvertaisuuden edistäminen on läsnä kaikilla osa-alueilla toiminnassamme. Toimintaa ohjaa OLL:n laaja yhdenvertaisuussuunnitelma, joka päivitettiin tänä vuonna. Päivitetty suunnitelma hyväksyttiin 2.–3. marraskuuta pidetyssä liittokokouksessa Vuokatissa. Suunnitelma avaa yhdenvertaisuuden käsitteitä ja OLL:n toimintaa yhdenvertaisuuden edistämisessä. Lisäksi suunnitelmassa on tuodaan esiin OLL:n olevan feministinen ja antirasistinen järjestö.

  Lue lisää artikkelista: Yhdenvertaisuuden edistäminen osana OLL:n kaikkea toimintaa