Opiskelijan uutiskirje 1/2022

Julkaistu: Kategoria: Ajankohtaista Asiasanat:

Opiskelijan uutiskirjeestä voit poimia sinua tai korkeakoulusi opiskelijoita kiinnostavia uutisia organisaatiosi omaan viestintään.

OLL vastaa opiskelijoiden liikuntaedunvalvonnasta ja OSM-kisoista

Opiskelijoiden liikuntaliitto (OLL) on korkeakoulujen opiskelija- ja ylioppilaskuntien muodostama valtakunnallinen järjestö, joka keskittyy opiskelijoiden hyvinvointiin liikkumisen näkökulmasta. OLL muun muassa lobbaa päättäjiä, kehittää liikkuvaa opiskeluarkea korkeakoulujen kanssa ja kouluttaa liikuntatuutoreita. Liikuntaliitto koordinoi myös esimerkiksi opiskelijoiden SM-kisoja useissa eri lajeissa.

Tutustu OLL:n toimintaan verkossa ja tilaa esimerkiksi opiskelijoiden SM-kisojen uutiskirje!

Näillä vinkeillä parannat muistia ja uuden oppimista!

Tiedätkö, miten liikkuminen vaikuttaa aivoihisi ja oppimiskykyysi? Järjestimme joulukuussa webinaarin, jossa LIKESin tutkija Heidi Syväoja luennoi liikunnasta ja palautumisesta ja antoi vinkkejä muistin ja tarkkaavaisuuden parantamiseen. Katso webinaarin tallenne tästä linkistä! Video on tekstitetty suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Hae Suomen edustajaksi FISU:n vapaaehtoisjohtajien koulutukseen!

Jos olet liikunnasta ja urheilusta kiinnostunut 18–25-vuotias englannintaitoinen opiskelija, voit hakea opiskelijaurheilun kansainvälisen kattojärjestön FISU:n vapaaehtoisjohtajien koulutukseen. FISU Volunteer Leaders Academy tarjoaa opiskelijoille kansainvälisen väylän kehittyä johtajina ja parantaa opiskelijaliikunnan mahdollisuuksia kotimaassa ja kansainvälisesti. Lue lisätiedot ja hakuohjeet täältä!

Sinua voisi kiinnostaa myös

 • #Liikkumalla työkykyä nyt -teemaviikko

  Julkaistu:

  Liikkumalla työkykyä nyt on Opiskelijoiden Liikuntaliiton, Liikkuva opiskelu -ohjelman sekä muiden eri yhteiskunnallisten toimijoiden yhteinen työkykyä edistävä kampanja. Kampanja järjestetään 18.–22.9.2023.

  Lue lisää artikkelista: #Liikkumalla työkykyä nyt -teemaviikko

 • Opiskelijan ihana kamala arki – näin pidät itsestäsi huolta syksyn kiireessä

  Julkaistu:

  Paluu opintoihin ja arkirutiineihin on toiselle aihe kiljua riemusta, kun taas toinen käy läpi kauhunsekaisia tuntemuksia. Toinen nauttii aikatauluista ja suunnittelusta, kun taas toinen haluaisi vielä jatkaa lomailua rennoin mielin. Jotta uuden lukuvuoden alku tuntuisi vähän mukavammalta, kokosimme alle muutaman vinkin piristämään syksyäsi.

  Lue lisää artikkelista: Opiskelijan ihana kamala arki – näin pidät itsestäsi huolta syksyn kiireessä

 • 90 minuuttia nuokkumista vai oppimista?

  Julkaistu:

  Korkeakoulujen luennot venyvät herkästi istumismaratoneiksi. Tauot parantaisivat tutkitusti oppimista, vierystilaa ja terveyttä, mutta miten näitä tiiviitä, 90 minuutin opiskelurupeamia voitaisiin tauottaa? Tässä Acatiimissa julkaistussa artikkelissa pohditaan keinoja istumisen tauottamiseen korkeakouluissa.

  Lue lisää artikkelista: 90 minuuttia nuokkumista vai oppimista?