Oraklet, ge mig svar, vad gör OLL:s styrelse?

Publicerat: Kategori: Nyhet Taggar:

Hur ser en typisk arbetsvecka ut för styrelsen? Var arbetar styrelsen? Får medlemmarna styrelsearvoden? Vem arbetar med vem?

Styrelsen för Studerandenas Idrottsförbund (OLL) består av presidiet, dvs. ordförande och två vice ordföranden samt två styrelsemedlemmar.

De ovannämnda styrelseposterna har otvetydiga titlar, men många vet nog inte vilka arbetsuppgifter de innebär. Nu ändrar vi på det!

OLL:s förbundsmöte 2019 godkände klämförslaget om att bilda en arbetsgrupp till stöd för kandidater med tanke på de som söker till det kommande årets styrelse.OLL:s styrelse har beslutat att ge ut en Handbok för styrelsekandidaten, som beskriver ansökan till styrelsen, förbundets verksamhet och styrelsens mandatperioder.

Handboken skickas ut till medlemsorganisationerna per e-post i början av sommaren. Under hösten kommer handboken också att permanent finnas på OLL:s webbplats.


Under hösten kommer styrelsen också att arrangera distansmöten där det är möjligt att ställa frågor om styrelsekandidaturen och styrelseposterna.

Vi återkommer med datumen för höstens distansmöten.Undertecknad frågade faktiskt Oraklet: Vad gör styrelsen?


Oraklet svarade: Ger kramar, även om det inte finns någon särskild orsak.

Oraklet vet nog! 🙂

För mer information:

Nita Vallimäki
Vice ordförande
nita.vallimaki@oll.fi
+358 44 780 0216

Du kanske också är intresserad av

 • Bekanta dig med våra styrelsekandidater: Atte Kolehmainen

  Publicerat:

  Studerandenas Idrottsförbunds styrelse för 2023 väljs under vårt förbundsmöte. Vi ställde kandidaterna några frågor bland annat om deras mål för styrelsen och deras bakgrund inom främjande av studerandeidrott. Bekanta dig med en av kandidaterna nedan!

  Läs mer om artikeln: Bekanta dig med våra styrelsekandidater: Atte Kolehmainen

 • Kandiderar du till OLL:s styrelse? Så stöder vi kampanjföring!

  Publicerat:

  Med hjälp av e-postlistor och sociala medier erbjuder vi kampanjstöd till de som söker till förbundets styrelse.

  Läs mer om artikeln: Kandiderar du till OLL:s styrelse? Så stöder vi kampanjföring!

 • Främjande av likabehandling ingår i OLL:s hela verksamhet

  Publicerat:

  Att främja likabehandlingen är närvarande inom alla delområden av vår verksamhet. Verksamheten styrs av OLL:s omfattande likabehandlingsplan, som uppdaterades under detta år. Den uppdaterade planen antogs under förbundsmötet, som hölls i Vuokatti 2–3 november. Planen förklarar begreppet likabehandling och OLL:s verksamhet för att främja likabehandlingen. Dessutom lyfter planen fram att OLL:s är en feministisk och antirasistisk organisation.

  Läs mer om artikeln: Främjande av likabehandling ingår i OLL:s hela verksamhet