Strategisk dagbok: Förbundsmötet inför inskrivning om medlemskapsmodellen i verksamhetsplanen

Dagbok sida 8: Vår ordförande Essi Lumme rapporterar om utvecklingsarbetet kring OLL:s medlemsmodeller varannan vecka. En utredning som kartlägger de olika alternativen sammanställs under år 2022.

I början av november ordnades Studerandenas Idrottsförbunds förbundsmöte, där vi förutom de stadgeenliga handlingarna även diskuterade förbundets framtid utifrån redogörelsen.

Mötet inleddes på tisdagen med ett diskussionstillfälle där vi tillsammans med medlemsorganisationerna sammanställde grundprinciperna och våra drömmar för OLL:s framtida medlemskapsmodell. I diskussionen betonades framtidens oberäknelighet, men också behovet av att förnya medlemskapsmodellen för att förbundets verksamhet ska vara slagkraftig även i framtiden.

Utifrån diskussionstillfället och OLL:s styrelses begrundande lyckades vi utforma en inskrivning i nästa års verksamhetsplan om att bygga upp medlemskapsmodellen tillsammans med strategin. Som centrala principer för den nya medlemskapsmodellen i inskrivningen betonades att OLL ska:

● klargöra förbundets grundläggande uppgift
● bevara studerandeledningen
● förstärka kontakten till högskolorna och deras idrottsväsenden
● definiera tjänsterna och i första hand rikta dem till medlemmarna.

Under resten av året kommer vi att vidta de åtgärder som behövs för att vi i början av nästa år ska kunna börja bereda medlemskapsmodellen tillsammans med den nya strategin för förbundsmötesbehandling.

Essi Lumme

Du kanske också är intresserad av

 • Främjande av likabehandling ingår i OLL:s hela verksamhet

  Publicerat:

  Att främja likabehandlingen är närvarande inom alla delområden av vår verksamhet. Verksamheten styrs av OLL:s omfattande likabehandlingsplan, som uppdaterades under detta år. Den uppdaterade planen antogs under förbundsmötet, som hölls i Vuokatti 2–3 november. Planen förklarar begreppet likabehandling och OLL:s verksamhet för att främja likabehandlingen. Dessutom lyfter planen fram att OLL:s är en feministisk och antirasistisk organisation.

  Läs mer om artikeln: Främjande av likabehandling ingår i OLL:s hela verksamhet

 • Once Upon A Time In Liikuntaliitto - "Suuri" ruokasota

  Publicerat:

  Joulukuussa 2017 istuin pienessä huoneessa ja minulta tivattiin, mikä on tärkeintä hyvin järjestetyssä koulutuksessa tai tapahtumassa. Jostain muualta kuin kotoa perityllä itsevarmuudella vastasin välittömästi: ”Ohjelma. Millään muulla ei ole väliä kuin ohjelmalla.” Oikea vastaus on tarjoilut, mutta siitä huolimatta sain paikan OLL:n tapahtuma- ja koulutuskoordinaattorina.

  Läs mer om artikeln: Once Upon A Time In Liikuntaliitto - "Suuri" ruokasota

 • Dags att sätta punkt för problemen i studerandenas välbefinnande - Studerandenas Idrottsförbund kräver åtgärder för högskoleidrotten

  Publicerat:

  Den ökade psykiska ohälsan bland högskolestuderanden är ett känt faktum, men gärningar för att åtgärda problemen har förblivit svaga. I nästa riksdagsval är det hög tid att fokusera på högskolestuderandenas välbefinnande och fysiska aktivitet, kräver Studerandenas Idrottsförbund (OLL) under sitt förbundsmöte som hölls i Vuokatti den 2–3 november.

  Läs mer om artikeln: Dags att sätta punkt för problemen i studerandenas välbefinnande - Studerandenas Idrottsförbund kräver åtgärder för högskoleidrotten