Chans till revansch i student-EM i futsal

Tre lag från Finland kommer att resa till Split i Kroatien för att delta i Europeiska universitetsmästerskapen i futsal. Förra året i Polen blev resultaten magra, men i år är inget av teamen längre nybörjare.

Tre lag från Finland kommer att resa till Split i Kroatien för att delta i Europeiska universitetsmästerskapen i futsal. Förra året i Polen blev resultaten magra, men i år är inget av teamen längre nybörjare.

På damsidan har laget från Tammerfors universitet tränat tillsammans hela året och är garanterat med och slåss om åtminstone en
kvalplats i sin grupp. Skillnaden i skicklighet mellan topplagen var inte stor i Polen 2022, men i år måste man spela hårdare för att ha målchanser.

Två lag från Finland deltar i herrarnas serie. Jyväskylä universitet har inte varit med i mästerskapen på flera år. Åtminstone på pappret har det tuffa laget potential att överraska i den stenhårda konkurrensen.

LUT-universitetet är det andra laget från Finland. Förra året var jämnheten mellan matcherna inte på en tillräcklig nivå, men nu gäller det att hålla fokus från början till slut i varje match för att nå målet i kvalmatcherna. Motståndarna består trots allt av topplag och eventuellt av de regerande mästarna som spelar inför hemmapublik.

Följ lagens prestationer här. Tunifutsal Tampereen yliopisto, Liikunnan Riemu Jyväskylän yliopisto, FC Parru LUT-yliopisto

Futsal SEM, Split, Kroatien 18-26.7.

Det finska laget:

Tunifutsal (Tampereen yliopisto)

Julia Jokiranta
Essi Salonen
Annette Korin
Manta Räsänen
Lotta Hiihtola
Veera Rakkolainen
Emmi Rauhala
Maria Härkönen
Elisa Ilottu
Linnea Nuutila
Heidi Tahvanainen
Anniina Myötyri (joukkueenjohtaja)

FC Parru (LUT-yliopisto)

Sami Sarkola
Mikko Tielinen
Topi Pohjankoski
Erkka Partanen
Jens Grimbergen
Mauri Niukko
Lauri Lempiö
Julius Frisk
Lauri Seilonen
Tommi Lokki
Eetu Huunonen
Onni Oinonen
Tuomas Kinnunen (joukkueenjohtaja)

Liikunnan Riemu (Jyväskylän yliopisto)

Olli Pöyliö
Eino-Elmeri Muhonen
Joonas Madetoja
Leevi Kemppainen
Samuel Lehtimäki
Jonne Forsström
Matias Hovi
Elias Martikainen
Oskari Kainulainen
Ville Vanttaja
Henri Lauste (joukkueenjohtaja)

Du kanske också är intresserad av