Finland med starkt lag till Student-EM i beachvolleyboll

Publicerat: Kategori: Meddelande Taggar:

Finländska studerandes sista tävlingar i Student-EM spelas 20.–25.9 i Malaga i Spanien. Finland representeras av tre par som väntar ivrigt på att få sätta i gång.

Aalto-universitetet representeras av Tuuli Metsäkoivu och Elina Pirttimäki som nådde fjärde plats i FM-finalen. Det erfarna paret kom på en respektabel sjundeplats i förra årets Student-EM i Polen. Förra gången hade de inte spelat alls som par, så denna gång kan vi förvänta oss ännu större framgång. Nu har paret spelat flera turneringar tillsammans.
– Vår tävlingssäsong kulminerar i denna turnering. Att behålla vårt eget spel och vår nivå kommer säkert att vara bland de största temana, säger Pirttimäki.

Minttu Junno och Noora Huhtala från yrkeshögskolan Metropolia missade tävlingen i Polen år 2022 på grund av att Huhtala skadat sig. Huhtala har tidigare erfarenhet om Student-EM i beachvolleyboll, medan turneringen är den första mästerskapstävlingen för Junno.
– Baserat på vad jag hört kommer det att bli en minnesvärd resa, säger Junno.

Det tredje paret tävlar för första gången på dessa scener. Ida Mämmi och Oona Ojala från Helsingfors universitet är dock inte bara ute efter att få tävlingserfarenhet. Paret, som har börjat spela tillsammans i år, har nått framgång på den finska turnén på individuell nivå.

De har inte satt upp några medaljmål, men det skulle inte vara en stor överraskning om de nådde en topplacering. Förra årets mästare i Student-EM kom på nionde plats i EM-tävlingarna, så nivån kommer utan tvivel att vara hög också i år.

Du kan följa tävlingarna här.

Du kanske också är intresserad av