Suomi vahvalla joukkueella beach volleyn OEM-kisoihin

Julkaistu: Kategoria: Tiedote Asiasanat:

Suomalaisten osalta vuoden viimeiset opiskelijoiden Euroopan mestaruuskisat käydään 20.–24.9. Espanjan Malagassa. Suomea edustaa kolme paria, jotka odottavat jo malttamattomina tositoimiin pääsemistä.

Aalto-yliopistoa edustavat SM-finaaleissa neljänneksi yltäneet Tuuli Metsäkoivu ja Elina Pirttimäki. OEM-kisojen konkarit olivat viime vuonna Puolassa komeasti seitsemänsiä. Tällä kertaa voidaan odottaa jopa enemmän, sillä edelliskerralla he eivät olleet vielä lainkaan pelanneet parina. Nyt aaltolaisilla on takana useampi turnaus yhdessä.
– Meidän kisakausi huipentuu tähän turnaukseen. Oman pelin sekä tason ylläpitäminen on varmasti isoimpia teemoja, pohtii Pirttimäki kisoja.

Metropolia ammattikorkeakoulun pari Minttu Junno ja Noora Huhtala joutuivat Huhtalan loukkaantumisen vuoksi jättämään Puolan 2022 kisat väliin. Huhtala on konkari OEM-kisoissa lentopallon puolella, Junnolle sen sijaan arvokisat ovat uran ensimmäiset.
– Tarinoiden perusteella odotettavissa ikimuistoinen reissu, arvelee Junno.

Kolmas pari on uusi näillä näyttämöillä. Helsingin yliopiston Ida Mämmi ja Oona Ojala eivät kuitenkaan lähde hakemaan pelkkää kisakokemusta. He ovat erillään menestyneet hyvin Suomen kiertueella ja tänä vuonna alkaneet pelaamaan yhdessä.

Mitalitavoittetta kisoihin ei ole asetettu, mutta kärkisijat eivät olisi suomalaisille valtava yllätys. Viime vuonna opiskelijoiden Euroopan mestarit olivat aikuisten EM-kisojen yhdeksänsiä, joten taso kisoissa on varmasti jälleen kova.

Sinua voisi kiinnostaa myös