Studerandenas Idrottsförbund beslutar om sin nya medlemskapsmodell i Tammerfors

Publicerat: Kategori: Nyhet Taggar:

Studerandenas Idrottsförbund OLL:s förbundsmöte sammanträder på Varala idrottsinstitut i Tammerfors den 8–9 november. Förbundsmötet är det högsta beslutsfattande organet i förbundet, som firar sitt hundraårsjubileum nästa år. Ett av de centrala temana under årets möte är reformen av strategin och medlemskapsmodellen.

Förbundsmötet öppnas onsdagen den 8 november kl. 10.30, och i mötet deltar cirka 40 röstberättigade delegater. I år hålls festtalet av motions-, idrotts- och ungdomsminister Sandra Bergqvist. På onsdag kväll kommer mötesdelegaterna att besöka Rådhuset som Tammerfors stads gäster. Under tillställningen kommer OLL-pokalen och Årets Flamma-priset att delas ut till aktörer som främjat studerandeidrotten under det senaste året.

På torsdagen väljs förbundets styrelse för 2024. Under det två dagar långa förbundsmötet behandlas förutom de stadgeenliga handlingarna även förbundets strategi för 2024–2028. Dessutom kommer den nya medlemskapsmodellen att föras in i stadgarna. Den nya medlemskapsmodellen har varit under beredning i flera år, och i och med den nya modellen kommer förbundet att bjuda högskolorna att delta ännu mer i att främja högskolan i rörelse tillsammans. Förbundsmötet kommer också att diskutera hur man kan åstadkomma en tryggare och jämlikare högskoleidrott för alla.

Medier kan komma till Varala och följa med förbundsmötet på plats. Mötet kommer också att direktsändas på OLL:s Youtube-kanal, där man fritt kan följa med mötet. Länken till sändningarna publiceras på mötets webbplats på mötesdagarnas morgon. På samma sida finns också mötets tidtabell, handlingarna som ska behandlas samt annan information om mötet. På sociala medier använder vi hashtaggen #liikuntaliitto.

OLL representerar Finlands alla högskolestuderande. Förbundet har studerande- och studentkårerna vid 20 högskolor som medlemmar.

Ytterligare information

Niko Peltokangas, generalsekreterare
niko.peltokangas@oll.fi
+358 44 780 0210

Emilia Junnila, ordförande
emilia.junnila@oll.fi
+358 44 780 0211

Du kanske också är intresserad av

 • OLL representerades på internationella förbundsmöten

  Publicerat:

  På studerandemotionens och studerandeidrottens internationella paraplyorganisationers förbundsmöten diskuterades personval, Ryssland och regeländringar. OLL:s generalsekreterare Niko Peltokangas som deltog i mötena berättar närmare om de viktigaste besluten.

  Läs mer om artikeln: OLL representerades på internationella förbundsmöten

 • Mio Kortelainen valdes till ordförande för Studerandenas Idrottsförbund 2024

  Publicerat:

  Den nya ordföranden för OLL, som fyller 100 år nästa år, är Mio Kortelainen från yrkeshögskolan Laurea. I år var ordförandevalet inte självklart på förhand, utan förbundets medlemmar fick vänta på den slutliga kandidatnomineringen ändå till sista minuten.

  Läs mer om artikeln: Mio Kortelainen valdes till ordförande för Studerandenas Idrottsförbund 2024

 • Studerandenas Idrottsförbund kräver jämlikhet i högskolornas idrottstjänster

  Publicerat:

  Jämlikheten, likabehandlingen och tryggheten inom högskoleidrotten måste förbättras, kräver Studerandenas Idrottsförbund (OLL) under sitt förbundsmöte, som hålls i Tammerfors de 8–9 november. Förbundet, som håller på att förbereda sig inför förbundets hundraårsjubileum, bjuder högskolegemenskaperna att bygga en jämlik högskola i rörelse tillsammans.

  Läs mer om artikeln: Studerandenas Idrottsförbund kräver jämlikhet i högskolornas idrottstjänster