Liikkeestä voimaa -somekampanja kannustaa suomalaiset liikkeelle

Publicerat: Kategori: Meddelande Taggar:

Varusmiesliiton, Opiskelijoiden Liikuntaliiton ja Sotilasurheiluliiton yhteiskampanjan tarkoituksena on rohkaista suomalaisia liikkumaan itselleen sopivalla tavalla toimintakyvyn ylläpitämiseksi. Kampanjan suojelijoina toimivat tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja liikuntaministeri Sandra Bergqvist.

Varusmiesliitto, Opiskelijoiden Liikuntaliitto ja Sotilasurheiluliitto järjestävät lokakuussa Liikkeestä voimaa -somekampanjan, jonka tarkoituksena on nostaa esille liikkumisen merkitystä niin yksilön kuin yhteiskunnan tasolla sekä rohkaista suomalaisia lisäämään liikettä arkeensa. Liikkumattomuus eri ikäryhmissä on kuluneen vuoden aikana tunnustettu ennennäkemättömällä tavalla laajaksi yhteiskunnalliseksi ongelmaksi. Kansan toimintakyvyllä on vaikutuksia niin työ- ja opiskelukykyyn kuin maanpuolustukseen, ja sen vahvistaminen vaatii toimia kaikilta yhteiskunnan sektoreilta.

“Idea liikuntakampanjasta sai alkunsa perinteisestä varusmiesten Cooper-tulosten uutisoinnista ja siitä, miten liikkumisesta pitäisi puhua kannustavammin muutenkin kuin vain testejä varten. Fyysisestä toimintakyvystä kannattaa pitää huolta, oli intissä tai ei”, kertoo Varusmiesliiton puheenjohtaja Elina Riutta.

“Liikkumattomuuskeskustelu on saanut tänä vuonna eduskuntavaalien myötä aiheen vakavuuden vaativaa näkyvyyttä. Ongelmaan on puututtava välittömästi, sillä kyse on suomalaisen yhteiskunnan kivijalasta – hyvinvoivasta väestöstä”, kommentoi Opiskelijoiden Liikuntaliiton puheenjohtaja Emilia Junnila.

"Varusmiespalveluksessa ja reservissä omasta kunnosta huolehtiminen on erittäin tärkeässä roolissa maanpuolustuksen kannalta. Lisäksi kaikilla kansalaisilla on maanpuolustusvelvollisuus, minkä vuoksi jokaisen olisi hyvä muistaa liikkua riittävästi ja kehittää fyysistä kuntoaan läpi elämän", muistuttaa Sotilasurheiluliiton toiminnanjohtaja Jouni Leppäsaajo.

Kampanjan virallisina suojelijoina toimivat tasavallan presidentti Sauli Niinistö sekä liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri Sandra Bergqvist.

“Jokainen juoksulenkki, jokainen punnerrus ja jokainen hikipisara on askel kohti terävämpää mieltä ja parempaa puolustuskykyä. Jo 15 minuutin liikkuminen tekee hyvää aivoille. Ja mikä parasta, jokainen meistä pystyy tähän!” kannustaa ministeri Bergqvist.

Osallistu kampanjaan Instagramissa julkaisemalla kuva tai video vapaavalintaisesta liikuntasuorituksesta, tägäämällä @liikkeestavoimaa @varusmiesliitto @liikuntaliitto @sotilasurheilu ja käyttämällä kampanjatunnistetta #liikkeestävoimaa. Kampanja-aika on 1.-31.10.2023. Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan tuotepalkintoja. Lisätietoja löydät kampanjan Instagram-tililtä @liikkeestavoimaa.

Lisätiedot:

Emilia Junnila
Opiskelijoiden Liikuntaliiton puheenjohtaja
+358 44 7800 211
emilia.junnila@oll.fi

Elina Riutta
Varusmiesliiton puheenjohtaja
+358 41 3138967
elina.riutta@varusmiesliitto.fi

Du kanske också är intresserad av

 • OLL:s ordförande: Programmet Suomi liikkeelle uppfylls inte för de studerandes del

  Publicerat:

  Emilia Junnila, ordförande för Studerandenas Idrottsförbund (OLL), ser möjligheter att öka studerandenas rörelse inom programmet Suomi liikkeelle som ingår i regeringsprogrammet. Samtidigt är hon orolig för de nedskärningar som riktar sig till de studerande, vilka skulle kunna urvattna även goda skrivningar om motion.

  Läs mer om artikeln: OLL:s ordförande: Programmet Suomi liikkeelle uppfylls inte för de studerandes del

 • Högskolan i rörelse-verksamheten stöder långvarigt och omfattande välbefinnande

  Publicerat:

  Hur syns Högskolan i rörelse-verksamheten i studerandes vardag och varför bodre verksamhetens finansiering tryggas även i framtiden? I Studerandenas Idrottsförbunds valbloggseries andra del skriver sakkunnig inom högskoleidrott Anni Liina Ikonen om Högskolan i rörelse-verksamhetens betydelse.

  Läs mer om artikeln: Högskolan i rörelse-verksamheten stöder långvarigt och omfattande välbefinnande

 • Vi lyfter med studerandena i motionsfrämjandet

  Publicerat:

  Studerandenas problem döljs bakom narrativet om att klara sig, och det beror på att de är unga, skriver OLL:s generalsekreterare Niko Peltokangas. I riksdagsvalet för förbundet en kampanj för att studerandena ska identifieras som sin egen grupp i lagstiftningen om motionsfrämjande.

  Läs mer om artikeln: Vi lyfter med studerandena i motionsfrämjandet