Föreningsstöd för två studerandeidrottsföreningar

Publicerat: Kategori: Nyhet Taggar:

Undervisnings- och kulturministeriets stöd för utveckling för föreningsverksamhet publicerades förra veckan. Till vår glädje ansökte två studerandeidrottsföreningar om stöd och båda fick det.

Stödet beviljades till LUT-universitetets och LAB Yrkeshögskolan gemensamma idrottsförening Parru rf samt Tammerfors universitets klasslärares motions- och fritidsklubb Seminaarin Kipinä rf.

OLL rekommenderar varmt att söka stöd nästa år. Vi lämnar ett yttrande om ansökningarna till ministeriet och ger dig gärna råd om ansökningsprocessen.

Läs pressmeddelandet från Utbildnings- och kulturministeriet.

Mer information

Markku Rantahalvari, sakkunnig inom evenemang och utbildning, markku.rantahalvari@oll.fi, 044 780 0217

Du kanske också är intresserad av

 • Internationell idrottspåverkan i krigets skugga

  Publicerat:

  Universiader, ryska ministrar och högskolornas motionsförhållanden – i år händer det mycket på studerandemotionens och studerandeidrottens internationella fält, både på tävlingsbanor och i kabinett. OLL:s generalsekreterare Niko Peltokangas skriver om hur förbundet påverkar inom internationella paraplyorganisationer.

  Läs mer om artikeln: Internationell idrottspåverkan i krigets skugga

 • Medaljrekord i EM-tävlingarna och många nöjda idrottare

  Publicerat:

  Under de två sista veckorna i juli fylldes Łódź, alltså ”Polens Kouvola”, av studerandeidrottare. Under Studerandenas EM tävlade närmare 6 000 studerande i tjugo olika grenar. Finlands högskolor representerades i åtta olika grenar av ett lag som omfattade 62 idrottare.

  Läs mer om artikeln: Medaljrekord i EM-tävlingarna och många nöjda idrottare

 • Vi söker en studentrepresentant till den internationella akademin för idrottledning

  Publicerat:

  Den internationella paraplyorganisationen för studentidrott FISU utlyser en ansökan om nationella representanter för FISU Volunteer Leaders Academy för år 2024. Syftet med akademin är att erbjuda studerande en internationell kanal för att utveckla sig som ledare och att förbättra möjligheter till studentidrott både i Finland och internationellt.

  Läs mer om artikeln: Vi söker en studentrepresentant till den internationella akademin för idrottledning