FISU söker unga journalister för Sommaruniversiaden 2023

Publicerat: Kategori: Nyhet Taggar:

Internationella förbundet för sport vid universitet FISU söker unga journalister som vill utveckla sina kunskaper inom sportjournalistik under Sommaruniversiaden 2023 i Chengdu, Kina. Ansökningstiden går ut den 14 april.

Studeranden och nyutexaminerade i 21–25-årsåldern inom områdena journalistik, kommunikation och medievetenskap väljs ut som deltagare i Young Reporters-programmet (engelska: FISU-AIPS Young Reporters Programme). Syftet med programmet är att erbjuda unga journalister en möjlighet att utveckla sina färdigheter under professionell handledning, mitt i ett internationellt sportevenemang.

De som väljs ut till programmet kommer att få mediaackreditering för Chengdu sommaruniversiaden 2023, vilket ger dem rätt att komma in i tävlingsområdet och mediacentret.

Sommaruniversiaden i Chengdu planerades ursprungligen till år 2021, men sköts upp och äger rum nu 28.7–8.8.2023. Journalistprogrammet pågår 23.7–9.8.2023. Journalister som deltar i programmet måste ha kunskaper i engelska.

Ansökningar till Young Reporters-programmet bör skickas till adresserna Media@fisu.net och presidentoffice@aipmedia.com senast den 14 april 2023. Information om uppgifter som bör inkluderas i ansökan samt ansökningskriterierna och detaljerat information beträffande programmet hittar du i FISU:s pressmeddelande.

Mera information om programmet hittar du också på FISU:s webbsida.

Kristiina Teppo

Sakkunnig inom kommunikation (på familjeledighet)

Författarprofil: Kristiina Teppo

Du kanske också är intresserad av