Emilia Junnila valdes till Studerandenas Idrottsförbunds ordförande för 2023

Publicerat: Kategori: Meddelande Taggar:

I år var det spännande tider under ordförandevalet vid Studerandenas Idrottsförbund OLL:s förbundsmöte. Av de två kandidaterna valdes spanskastuderanden Emilia Junnila från Helsingfors universitet till ordförande för Studerandenas Idrottsförbund för 2023. 

Emilia Junnila ler och sitter på bänken.

Under förbundsmötet i Vuokatti som avslutades på torsdagen den 3 november valdes Atte Kolehmainen från yrkeshögskolan Metropolia och Lari Koskinen från yrkeshögskolan Metropolia till OLL:s nya vice ordförande. Till styrelsemedlem valdes Pekko Pirhonen från Moveo-idrottstjänsterna.

”Högskolestuderandenas välbefinnande verkar vara ett ämne som många politiker tycker om att tala om, men talen brukar inte leda till konkreta gärningar för studerandenas bästa. Därför kommer Studerandenas Idrottsförbund att satsa på riksdagsvalet och på att påverka regeringsprogrammet nästa år. Jag tycker att ett av OLL:s viktigaste valmål är att studerandena ska beaktas som sin egen grupp i lagstiftningen beträffande motionsfrämjande. Samtidigt stärks högskoleidrottens ställning och verksamhetsmöjligheter i att öka studerandenas fysiska aktivitet”, säger Emilia Junnila.

Under förbundsmötet diskuterades också OLL:s framtid. Under detta år har man arbetat mycket med att utveckla förbundets medlemskapsmodell.

”Studerandenas Idrottsförbunds framtid och finansiering måste garanteras genom att föra i mål utvecklingsarbetet med medlemskapsmodellen, som pågått i ett par år. Det här är en viktig del av nästa års strategiarbete, som vi utför i samarbete med våra medlemsorganisationer”, tillägger Junnila.

Årets Flamma och OLL-pokalen

Under förbundsmötet delades också de årliga priserna ut till aktörer som meriterat sig inom utvecklingen av högskoleidrotten.

Till Årets Flamma valdes Tammerfors universitets futsallag, som deltog i studerandenas EM i Łódź i Polen i juli 2022. Priset delas ut till en aktiv idrottsaktör som under det senaste året främjat högskoleidrotten på ett förtjänstfullt sätt. TUNI Futsal valdes till turneringens fair play-lag, vilket visar att man kan försöka vinna och respektera sin motståndare på samma gång.

OLL-pokalen är ett vandringspris som tilldelas en av förbundets medlemsorganisationer som meriterat sig inom idrottsverksamheten. I år överräcktes pokalen till studerandekåren METKA vid yrkeshögskolan Metropolia. METKA har aktivt främjat den fysiska aktiviteten på högskolans campus genom olika projekt samt ordnat flera motionsevenemang.

Ytterligare information

Emilia Junnila
ordförande 2023
emilia.junnila@hyy.fi / +35850 355 4770

Essi Lumme
ordförande 2022
essi.lumme@oll.fi / +358 44 780 0211

Kristiina Teppo

Sakkunnig inom kommunikation (på familjeledighet)

Författarprofil: Kristiina Teppo

Du kanske också är intresserad av

 • OLL representerades på internationella förbundsmöten

  Publicerat:

  På studerandemotionens och studerandeidrottens internationella paraplyorganisationers förbundsmöten diskuterades personval, Ryssland och regeländringar. OLL:s generalsekreterare Niko Peltokangas som deltog i mötena berättar närmare om de viktigaste besluten.

  Läs mer om artikeln: OLL representerades på internationella förbundsmöten

 • Mio Kortelainen valdes till ordförande för Studerandenas Idrottsförbund 2024

  Publicerat:

  Den nya ordföranden för OLL, som fyller 100 år nästa år, är Mio Kortelainen från yrkeshögskolan Laurea. I år var ordförandevalet inte självklart på förhand, utan förbundets medlemmar fick vänta på den slutliga kandidatnomineringen ändå till sista minuten.

  Läs mer om artikeln: Mio Kortelainen valdes till ordförande för Studerandenas Idrottsförbund 2024

 • Studerandenas Idrottsförbund kräver jämlikhet i högskolornas idrottstjänster

  Publicerat:

  Jämlikheten, likabehandlingen och tryggheten inom högskoleidrotten måste förbättras, kräver Studerandenas Idrottsförbund (OLL) under sitt förbundsmöte, som hålls i Tammerfors de 8–9 november. Förbundet, som håller på att förbereda sig inför förbundets hundraårsjubileum, bjuder högskolegemenskaperna att bygga en jämlik högskola i rörelse tillsammans.

  Läs mer om artikeln: Studerandenas Idrottsförbund kräver jämlikhet i högskolornas idrottstjänster