Högskolan i rörelse-nätverkets tema: SROI-analysen som mätare för motionens samhälleliga värde

, Evenemangsdatum: -

Plats: På distans

Nätverket för Högskolan i rörelse omfattar som mest alla aktörer och instanser som intresserar sig för den finländska högskoleidrotten eller för att utveckla den. Vare sig du använder, producerar eller utvecklar högskoleidrotten eller om du tillhör en intressegrupp, är du en viktig del av nätverket för Högskolan i rörelse.

kädet yhdessä

Högskolan i rörelse-nätverkets tema för 8.6: SROI-analysen som mätare för motionens samhälleliga värde

Kontinuerlig forskning ger oss nya insikter om motionens effekter på fysiskt och psykiskt välbefinnande, samt dess positiva inverkan på inlärning. Trots detta ges fysisk aktivitet alltför ofta endast ett symboliskt erkännande och det har varit svårt att fastställa dess exakta ekonomiska värde.

I motions- och idrottsvärlden pågår det dock en alltmer omfattande analys av den totala effekten av fysisk aktivitet på samhället. Nyligen utfördes en SROI-analys (Social return on investment) för golf, som visade att sporten årligen ger en monetär fördel på 603 miljoner euro till olika delar av samhället.

Välkommen till Högskolan i rörelse-nätverksträffen den 8 juni kl. 10–12 för att höra mer om ämnet från Timo Ala-Vähälä (Liikuntatieteellien seura), en av analysens författare. Genom att använda korrekta effektsiffror ökar också chansen för oss att få mer resurser och uppskattning för högskoleidrotten.

Utöver SROI-analysen kommer vi även att få en överblick över aktuell idrottspolitik, inklusive hur idrottens ställning kommer att påverkas av regeringsförändringen i Finland.

Du behöver inte anmäla dig till träffen, men ladda ned möteslänken här. Varmt välkomna både nuvarande och nya bekanta!

Nätverket för Högskolan i rörelse omfattar alla aktörer som är intresserade av att utveckla högskoleidrotten: tjänsternas användare, producenter och intressentgrupper. I kärnan av nätverket för Högskolan i rörelse finns distansevenemang för lärande som omfattar fler än 20 högskolor, välkomna!

Taggar