Liikkuva korkeakoulu -verkoston teemana: SROI-analyysi liikkumisen yhteiskunnallisen arvon mittarina

, Tapahtuman päiväys: -

Sijainti: Etäyhteydellä

Liikkuva korkeakoulu -verkosto kattaa kaikki korkeakoululiikunnan kehittämisestä kiinnostuneet toimijat. Kuulutpa sitten korkeakoululiikunnan käyttäjiin, tuottajiin, kehittäjiin tai sidosryhmiin, olet tärkeä osa Liikkuva korkeakoulu -verkostoa. Tervetuloa mukaan tapaamiseen!

kädet yhdessä

8.6. Liikkuva korkeakoulu -verkoston teemana: SROI-analyysi liikkumisen yhteiskunnallisen arvon mittarina

Toivotamme uudet ja nykyiset jäsenet mukaan tapaamiseen 8. kesäkuuta klo 10-12 Google Meetissä! Tällä kertaa syvennytään liikkumisen taloudellisiin vaikutuksiin.

Tutkimustietoa liikkumisen vaikutuksista fyysiselle ja henkiselle hyvinvoinnille saadaan jatkuvalla syötöllä. Lisäksi tiedetään, että liikunta parantaa oppimisen edellytyksiä. Silti liian usein liikkuminen saa ansaitsemaansa arvoa vain juhlapuheissa, koska tarkkoja lukuja sen taloudellisesta arvosta on ollut vaikea antaa.

Analyysejä liikkumisen kokonaisvaikutuksista yhteiskuntaan on kuitenkin hiljalleen ryhdytty laatimaan. Tuore SROI-analyysi (Social return of investment) on laadittu golfista. Sen mukaan golf tuottaa rahana arvioituja hyötyjä yhteiskunnan eri tahoille 603 miljoonaa euroa joka vuosi.

Tule 8.6. klo 10-12 Liikkuva korkeakoulu -verkostoon kuulemaan, kun analyysin toinen laatija Timo Ala-Vähälä (Liikuntatieteellinen seura) avaa aihetta syvällisemmin. Tarkkojen vaikuttavuuslukujen avulla meillä on paremmat mahdollisuudet saada myös korkeakoululiikunnalle enemmän arvostusta ja resursseja.

SROI-analyysin lisäksi saamme katsauksen liikuntapolitiikan ajankohtaisiin: Onko Suomessa tuolloin uusi hallitus? Miltä liikunnan asema uudella hallituskaudella näyttää?

Tapaamiseen ei tarvitse ilmoittautua, mutta otathan tapaamislinkin talteen tästä. Lämpimästi tervetuloa mukaaan kaikki uudet ja vanhat tuttavuudet!

Liikkuva korkeakoulu -verkosto kattaa kaikki korkeakoululiikunnan kehittämisestä kiinnostuneet toimijat: korkeakoululiikunnan käyttäjät, tuottajat ja sidosryhmät. Liikkuva korkeakoulu -verkoston ytimessä ovat yli 20 korkeakoulun kattavat yhteisen oppimisen etätilaisuudet, tervetuloa!

Liikkuva korkeakoulu -verkoston ytimessä ovat yli 20 korkeakoulun kattaviat yhteisen oppimisen tilaisuudet. Verkoston yhdessä sopimia periaatteita ovat:

  • Verkoston luonne? Vapaamuotoinen, jäsenten toiveisiin mukautuva
  • Kattoteema? Opiskelupäivän kokonaisvaltainen liikunnallistaminen
  • Mitä asioita käsitellään tapaamisissa?
    • Erityinen teema kullekin kerralle? KYLLÄ, verkoston jäsenet ehdottavat
    • Ajankohtaiset kuulumiset? KYLLÄ, yleisistä asioista keskustelu tärkeää
  • Kuinka usein tavataan? Noin parin kuukauden välein
  • Kenelle ryhmä on tarkoitettu? Kaikille Liikkuva korkeakoulu -toiminnasta kiinnostuneille

Saat verkoston kutsun sähköpostiisi ilmoittamalla itsesi verkoston sähköpostilistalle täällä!

Asiasanat