Julia Tuuri vald till ordförande för Studerandenas Idrottsförbund

Publicerat: Kategori: Meddelande Taggar:

I dag på torsdag valde Studerandenas Idrottsförbunds (OLL) förbundsmöte, som hölls på distans, en ny styrelse för OLL för 2021.

Till ordförande för 2021 valdes Julia Tuuri (Studerandekåren Helga vid yrkeshögskolan Haaga-Helia). Jorma Alastalo (Tammerfors studentkår TREY) och Essi Lumme (Studerandekåren METKA vid yrkeshögskolan Metropolia) valdes till vice ordförande för förbundet. Dessutom valdes Anna Salo (Zone-idrottstjänster) till styrelsemedlem. De nya förtroendevalda inleder sitt arbete i januari.

”Studerandenas Idrottsförbunds expertis behövs mer än någonsin under pandemin och när vi återhämtar oss från den. Jag ser verkligen fram emot att få leda OLL:s team mot de här utmaningarna”, säger den nyvalda ordföranden Julia Tuuri.

Förbundsmötet godkände också OLL:s verksamhetsplan och budget för 2021 samt strategi för 2021–2023. Utöver kommunalvalet är centrala teman för 2021 bland annat att utvidga Högskolan i rörelse-verksamheten till nya högskolor och att planera och genomföra Studenternas hälsovårdsstiftelses (SHVS) temaår för motion. Strategin anger att OLL:s värderingar är entusiasm, samhörighet och ansvar.

”Det händer mycket med studentidrotten och studenthälsan nästa år. På våren hålls kommunalval där OLL lägger särskild vikt vid att främja cykling och att öka tillgängligheten av idrottsanläggningar och i fördelning av träningstider. I kommunal påverkan betonar vi också samarbete mellan organisationer”, konstaterar den blivande ordföranden.

Mötesuttalande: Efter corona behöver studentidrotten pengar, inte nedskärningar

Förbundsmötet publicerade ett ställningstagande där OLL kräver att högskolorna säkrar finansieringen av studentidrotten trots och på grund av coronakrisen. Mångsidiga idrottstjänster främjar studerandenas gemenskap, hälsa och ork – precis de välbefinnandets delområden som hotas av coronakrisen.

Vid förbundsmötet belönade OLL aktiva aktörer inom högskole- och studentidrotten. Priset Årets Flamma (Vuoden Liekehtijä) för främjande av studerandeidrott tilldelades Tea Sissonen, en specialist från Haaga-Helia studentkår Helga.

Vandringspriset OLL-pokalen, som donerats av SHVS, delades ut till arrangörerna av SELL Games 2020 Lahti. Loppen avbröts i sista minuten på grund av korona. Arrangörerna planerade och organiserade tävlingarna, som skulle ha förnyat nästan hundra år gammal tradition av SELL Games och formade tävlingarna i en studentliknande idrottsevenemang.

OLL gratulerar varmt den nya styrelsen och tackar alla som deltog i förbundsmötet!

Mer information:

Antti Pentikäinen, ordförande, antti.pentikainen@oll.fi, tfn +358 44 780 0211

Julia Tuuri, OLL:s ordförande 2021, julia.tuuri@helga.fi, +358 50 518 5657

Du kanske också är intresserad av