FISU söker unga journalister för Vinteruniversiaden 2023

Publicerat: Kategori: Nyhet Taggar:

Internationella förbundet för sport vid universitet FISU söker unga journalister som vill utveckla sina kunskaper inom sportjournalistik under Vinteruniversiaden 2023 i Lake Placid, New York. Ansökningstiden går ut den 20 september.

Studeranden och nyutexaminerade i 21–25-årsåldern inom områdena journalistik, kommunikation och medievetenskap väljs ut som deltagare i Young Reporters-programmet. Syftet med programmet är att erbjuda unga journalister en möjlighet att utveckla sina färdigheter under professionell handledning, mitt i ett internationellt sportevenemang.

De som väljs ut till programmet kommer att få mediaackreditering för 2023 Lake Placid Universiaden, vilket ger dem rätt att komma in i tävlingsområdet och mediacentret. Rese-, boende- och måltidskostnader ersätts för dem som deltar i programmet.

Vinteruniversiaden äger rum den 12–22 januari 2023, och journalistprogrammet pågår den 10–23 januari 2023. Journalister som deltar i programmet måste ha kunskaper i engelska.

Ansökningar till Young Reporters-programmet bör skickas till adressen media@fisu.net senast den 20 september 2022. Information om uppgifter som bör inkluderas i ansökan hittar du i FISU:s engelska artikel.

Du hittar mera information även i broschyren Young Reporters Programme Lake Placid, som finns i PDF-format här.

Kristiina Teppo

Sakkunnig inom kommunikation (på familjeledighet)

Författarprofil: Kristiina Teppo

Du kanske också är intresserad av