Opiskelijan uutiskirje 4/2022

Julkaistu: Kategoria: Tiedote Asiasanat:

Opiskelijan uutiskirjeestä voit poimia sinua tai korkeakoulusi opiskelijoita kiinnostavia uutisia organisaatiosi omaan viestintään.

Allekirjoita kansalaisaloite lakisääteisten psykologi- ja kuraattoripalveluiden puolesta!

Opiskeluhuolto kaikille -kansalaisaloite esittää, että korkeakouluopiskelijoiden yhdenvertaiset psykologi- ja kuraattoripalvelut turvattaisiin lainsäädännössä. Tällä hetkellä osa koulutuksen järjestäjistä kustantaa palveluita itse, mutta palvelut vaihtelevat valtakunnallisesti.

Tutustu aloitteeseen ja allekirjoita se täällä!

Nappaa opiskelijan hyvinvointivinkit tietopankista

Oletpa uusi tai kokeneempi opiskelija, löydät Opiskelijoiden Liikuntaliiton sivuilta vinkkejä opiskelukyvyn ylläpitämiseen. Tutustu esimerkiksi liikkuvampaan opiskeluarkeen tai katso videot hengityksen roolista hyvinvointisi tukemisessa! Täydennämme Liikkuva korkeakoulu -tietopankkiin toiminnassamme kertyviä opiskelu- ja edunvalvontavinkkejä niin opiskelijoiden kuin opiskelijajärjestöjen käyttöön.

Sinua voisi kiinnostaa myös

 • ♥ Ystävänpäivän liikuntavinkki Nyytistä ♥ Näin hallitset stressiä liikunnalla

  Julkaistu:

  Opiskelijan arki voi olla kiireistä. Stressi painaa ja hektiseen arkeen voi olla vaikeaa saada sisällytettyä liikuntaharrastuksia. Hyvä uutinen tulee kuitenkin tässä: liikuntaa ei tarvitsekaan erikseen harrastaa, sillä arkiaktiivisuus riittää! Lisäksi liikunnasta voit saada hyvän työkalun stressinhallintaan. Toki varsinaisilla liikuntaharrastuksilla voi myös voimistaa liikunnasta saatavia hyötyjä.

  Lue lisää artikkelista: ♥ Ystävänpäivän liikuntavinkki Nyytistä ♥ Näin hallitset stressiä liikunnalla

 • OLL:n yhteistempauksella 22. helmikuuta korkeakoululiikunta osaksi vaalikeskusteluja

  Julkaistu:

  Opiskelijoiden Liikuntaliiton (OLL) Liikuttavan arvokas -kampanja tuo esiin korkeakoululiikunnan merkitystä eduskuntavaaleissa. Kampanja avataan valtakunnallisella yhteistempauksella 22. helmikuuta 2023, jolloin OLL myös järjestää yhdessä UniSportin kanssa kaikille avoimen tapahtuman Helsingin Kansalaistorilla.

  Lue lisää artikkelista: OLL:n yhteistempauksella 22. helmikuuta korkeakoululiikunta osaksi vaalikeskusteluja

 • Yhdenvertaisuuden edistäminen osana OLL:n kaikkea toimintaa

  Julkaistu:

  Yhdenvertaisuuden edistäminen on läsnä kaikilla osa-alueilla toiminnassamme. Toimintaa ohjaa OLL:n laaja yhdenvertaisuussuunnitelma, joka päivitettiin tänä vuonna. Päivitetty suunnitelma hyväksyttiin 2.–3. marraskuuta pidetyssä liittokokouksessa Vuokatissa. Suunnitelma avaa yhdenvertaisuuden käsitteitä ja OLL:n toimintaa yhdenvertaisuuden edistämisessä. Lisäksi suunnitelmassa on tuodaan esiin OLL:n olevan feministinen ja antirasistinen järjestö.

  Lue lisää artikkelista: Yhdenvertaisuuden edistäminen osana OLL:n kaikkea toimintaa