Olemme julkaisseet Opiskelijoiden Liikuntaliiton kuntavaalitavoitteet 2021!

Julkaistu: Kategoria: Ajankohtaista Asiasanat:

Kevään aikana olemme työstäneet jäsenten toiveiden pohjalta liitolle omat kuntavaalitavoitteet.

Haluamme haastaa kunnat ottamaan liikunta-asiat ja ennaltaehkäisevän terveystyön strategiseksi painopisteekseen tulevalla valtuustokaudella!

Tavoitteissa painotamme liikunnallisen elämäntavan tukemista, sillä se edistää tutkitusti:

  • oppimista
  • työssä jaksamista sekä
  • positiivista mielenterveyttä.

Tarjoamme kunnille kolme ratkaisua tukemaan positiivista muutosta:

RATKAISU: Pyöräilyolosuhteita tulee kehittää ja kaupunkipyöräverkostoja kasvattaa – pyöräily on loistavaa hyötyliikuntaa kaikille asukkaille, myös opiskelijoille.

RATKAISU: Läheltä liikkeelle – kampusalueiden ja opiskelija-asuntojen yhteyteen tulee rakentaa ulkoliikuntapaikkoja palvelemaan niin opiskelijoita kuin lähiseudun asukkaitakin.

RATKAISU: Kuntien tulee huomioida opiskelijat liikuntapaikkojen alennuksissa ja tilavuokrauksessa.

Näiden ratkaisujen avulla opiskelijan on helpompi ryhtyä liikkumaan. Samalla nämä ratkaisut tukevat matalan kynnyksen liikkumista muillekin kuntalaisille.

Meille on kuitenkin tärkeää, että opiskelijat huomioidaan omana erityisryhmänään. Tämä tarkoittaa, että meitä opiskelijoita pitää kuulla ja meidät tulee ottaa huomioon päätöksenteossa. Esimerkiksi kampusten sijainti ja opiskelija-asuminen ovat seikkoja, jotka kuntien tulee muistaa kun päätöksiä liikuntapaikoista ja muista investoinneista tehdään.

Lisäksi kunnan tarjoamien liikuntapalvelujen tulee kohdata opiskelijan maksukyky. Tähän yhtälöön tarjoamme ratkaisuksi tuntuvia alennuksia muun muassa

  • uimahallimaksuihin
  • kaupunkipyörien käyttöön sekä
  • liikuntatilojen tilavuokriin!

Lue lisää siitä miten kunnat voivat paremmin tukea opiskelijoita Kuntavaalit-sivulta.

Sinua voisi kiinnostaa myös

  • Sanna-Maria Ahl: Kuntavaalit - kaukainen käsite vai suuret suunnitelmat?

    Julkaistu:

    Kuntavaalit, eduskuntavaalien vähemmän tunnettu sisarus. Olet varmaankin jo kuullut? Oletko äänestänyt? Vai oletko jättänyt äänestämättä, koska äänestit jo niissä ”oikeissa” vaaleissa?

    Lue lisää artikkelista: Sanna-Maria Ahl: Kuntavaalit - kaukainen käsite vai suuret suunnitelmat?

  • Liisa Reinola: Korkeakouluopiskelijat ‒ helposti unohdettu käyttäjäryhmä

    Julkaistu:

    Usein puhutaan lasten ja nuorten liikunnasta ja heidän tasa-arvoisista harrastusmahdollisuuksistaan. Kuinka tietyt lajit ovat kalliita harrastaa, mutta kuinka liikunta on tärkeää kehityksen, sosiaalisten suhteiden ja jopa terveyden kannalta. Kun heidän asiansa on saatu jotenkin kuntoon, hypätään useampi kymmenen vuotta eteenpäin ja keskustellaan vanhusten liikuntamahdollisuuksista. Liikunta näytteleekin todella suurta osaa heidän terveytensä ja toimintakykynsä tukemisessa. Heille täytyy siis tarjota mahdollisuus turvalliseen kuntosaliharjoitteluun, lähellä olevat lenkkipolut ja kaupungin liikuntapalveluiden ohjatut eläkeläisryhmät.

    Lue lisää artikkelista: Liisa Reinola: Korkeakouluopiskelijat ‒ helposti unohdettu käyttäjäryhmä

  • Essi Lumme: Korkeakouluopiskelijat kannattaa huomioida kunnan liikuntapäätöksissä!

    Julkaistu:

    Opiskeluaikana etsimme mahdollisuuksia laajentaa verkostojamme työelämää varten myös poikkitieteellisesti. Jokaiselle meistä syntyy opiskeluiden aikana useita uusia kaverisuhteita. Liian usein kohtaaminen ja verkostoituminen tapahtuu erilaisissa bileissä. Olisi hienoa, jos saisimme vahvistettua liikunnan roolia verkostoitumisessa ja ystävyyssuhteiden ylläpitämisessä.

    Lue lisää artikkelista: Essi Lumme: Korkeakouluopiskelijat kannattaa huomioida kunnan liikuntapäätöksissä!