Yhteistyötä ja opiskelijahintaista liikuntaa kuntiin, linjasivat ehdokkaat OLL:n vaalipaneelissa

Julkaistu: Kategoria: Tiedote Asiasanat:

Opiskelijoiden Liikuntaliiton (OLL) nuorten ehdokkaiden (lii)kuntavaalipaneelissa (12.5.) nousi esiin erityisesti kaksi keinoa, joilla ehdokkaat parantaisivat korkeakouluopiskelijoiden liikuntamahdollisuuksia: 1) kuntien ja korkeakoululiikunnan systemaattinen yhteistyö sekä 2) opiskelijoiden maksuttomat tai edulliset kuntien liikuntapalvelut.

Ehdokkaat korostivat pitkäjänteisen yhteistyön tärkeyttä kunnan liikuntapalvelujen ja korkeakoululiikunnan sekä opiskelijajärjestöjen ja urheiluseurojen kesken. Yhteistä suunnittelua ja koordinointia tarvitaan niin uusien liikuntapaikkojen rakentamisessa, vanhojen kunnostamisessa kuin lajikokeilujen ja opiskelija-alennusten järjestämisessä.

Toisena keinona opiskelijoiden liikunnan edistämiseksi paneelin ehdokkaat nostivat edulliset tai maksuttomat kuntien liikuntapalvelut. Opiskelija-alennuksilla ja ylipäänsä edullisilla käyttömaksuilla ja tilavuokrilla madalletaan kynnystä kokeilla eri liikuntamuotoja varallisuudesta riippumatta.

”Ehdokkaat toivat oivaltavasti esille, että nykyinen järjestelmä ei toimi: opiskelijat niputetaan yleisesti lasten ja nuorten ryhmään, minne he eivät sitten kuitenkaan tosiasiallisesti mahdu. Kuntien on jatkossa paremmin huomioitava opiskelijat, korkeakoulujen liikuntapalvelut ja opiskelijaurheiluseurat liikuntapaikkojensa alennuksissa ja tilavuokrauksessa”, toteaa paneelia juontanut OLL:n varapuheenjohtaja Essi Lumme.

Ehdokkaat nostivat esiin myös muita keinoja madaltaa kynnystä käyttää liikuntapalveluja. Liikuntapaikkoja on rakennettava korkeakoulujen kampusten ja opiskelija-asuntojen lähelle. Esteettömyyttä ja saavutettavuutta luo myös liikuntatilojen ja -paikkojen suunnittelu esimerkiksi sukupuolivähemmistöt huomioiden.

”Modernit lähiliikuntapaikat, kuten laadukkaat ulkokuntosalit ja pelikentät, hyödyttävät niin opiskelijoita kuin lähiseudun asukkaita. Kuten ehdokkaat toivat hyvin esille, nämä ovat juuri niitä kunnan konkreettisia toimenpiteitä, joilla tosiasiallisesti nostetaan opiskelijoiden ja kaikkien kuntalaisten fyysistä aktiivisuutta ja hyvinvointia”, sanoo paneelin toinen juontaja, OLL:n erityisasiantuntija Jussi Ansala.

OLL:n nuorten ehdokkaiden (lii)kuntavaalipaneeliin osallistuivat Oscar Byman (r.), Laura Hahl (kesk.), Ilmari Kallius (vas.), Topias Kujala (kd), Anna Laurila (kok.), Sanni Lehtinen (vihr.), Karoliina Kähönen (liik.) ja Sara Salonen (sd.). Verkkopaneelin tallenne on katsottavissa ennakkoäänestyksen alkuun saakka OLL:n Youtube-kanavalla tästä linkistä.

Lisätietoja:

Essi Lumme
varapuheenjohtaja
essi.lumme@oll.fi
044 780 0216

Jussi Ansala
korkeakoululiikunnan erityisasiantuntija
jussi.ansala@oll.fi
044 780 0214

Sinua voisi kiinnostaa myös